treći smrtni slučaj

Još jedan turist pronađen mrtav u Grčkoj: 'Postoji zajednički obrazac'

17.06.2024 u 14:49

Bionic
Reading

Američki turist star 55 godina pronađen je mrtav na grčkom otoku Mathraki, priopćila je policija u ponedjeljak, što je treći smrtni slučaj turista u tjedan dana tijekom razdoblja neobično vrućeg vremena

Temperature su skočile iznad 40 Celzijevih stupnjeva ranije ovog mjeseca, baš kad je započela sezona ljetnih praznika na udaljenim grčkim plažama, drevnim lokacijama i planinskim stazama.

Rani toplinski val poklopio se s valom nestanaka i smrti turista zabilježenih zadnjih dana u ovoj mediteranskoj zemlji, naglašavajući opasnosti izloženosti vrućini.

"Postoji zajednički obrazac - svi su išli na planinarenje po visokim temperaturama", rekao je za Reuters Petros Vassilakis, glasnogovornik policije za Južni Egej.

Tijelo britanskog TV voditelja Michaela Mosleya pronađeno je 9. lipnja na otoku Symi nakon četverodnevne operacije potrage zrakoplovima, dronovima i brodovima. Šetao je sam po visokim temperaturama prije nego što je nestao.

Policija nije otkrila identitet Amerikanca čije je tijelo u nedjelju pronađeno blizu plaže u Mathrakiju. Prebačen je na otok Krf gdje će biti obavljena obdukcija, rekao je policijski dužnosnik Reutersu.

Još jedan turist, 74-godišnji Nizozemac, pronađen je mrtav na otoku Samos u subotu, a dvoje planinara pronađeno je mrtvo na Kreti 5. lipnja.

Spasilački timovi također su tragali za dvije Francuskinje, u dobi od 73 i 64 godine, na otoku Sikinos i 59-godišnjim američkim policajcem na Amorgosu.

"U tijeku su dvije operacije potrage na drugim otocima. Policija, vatrogasci i volonteri su raspoređeni uz pomoć drona i spasilačkog psa", rekao je Vassilakis.