ZA VIKEND KIŠE

Još danas uživajte u suncu jer stiže velika promjena

31.08.2017 u 07:10

Bionic
Reading

Prema prognozi DHMZ-a, u četvrtak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati sunčano, danju u većini krajeva i vruće. Vjetar na kopnu većinom slab, u gorju mjestimice umjeren jugozapadni, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 33 °C.

Biometeorološke prilike će tijekom dana za mnoge meteoropate i kronične bolesnike, osobito u unutrašnjosti zemlje, biti razmjerno nepovoljne. Ponovno će visoke temperature opterećivati organizam, pa je potrebno prilagoditi aktivnosti dobu dana s nižim temperaturama.

Vremenska prognoza za četvrtak Izvor: Licencirane fotografije / Autor: DHMZ

Već za petak najavljuje se pretežno ili djelomice sunčano uz više oblaka na zapadu zemlje, a ponajprije na sjevernom Jadranu i Gorskom kotaru i kišu te pljuskove praćene grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu umjereno, ponegdje jako jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 19, na Jadranu od 20 do 25, a najviša dnevna uglavnom između 26 i 31 °C, u Slavoniji i malo viša.

Za vikend će biti promjenljivo uz povremenu kišu i pljuskove, a lokalno oborina može biti obilna. U petak vrlo toplo i vruće, od subote temperatura u padu.

  • +11
Zgodne špicerice na nesnosnim vrućinama Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić