BOROVEC ODGOVARA

'Jocićeve optužbe su sulude'

21.04.2010 u 19:38

Bionic
Reading

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec rekao je danas da su sulude optužbe da iza ubojstva suvlasnika tjednika 'Nacionala' Ive Pukanića stoji hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, što je danas na suđenju u Beogradu rekao Sreten Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, kojeg se tereti da je organizator umorstva Ive Pukanića

'Sulude su optužbe da ministar Karamarko stoji iza ubojstva Pukanića i da je postupak protiv Jocića politička zavjera', rekao je Hini Krunoslav Borovec.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko odbacio je optužbe s beogradskog suđenja, kazavši da Sreten Jocić nije uhićen na temelju policijsko-političkog dogovora Hrvatske i Srbije. 'Nikakvih političkih dogovora nije bilo na tu temu i na tom slučaju i mislim da je to logična reakcija onog tko je optužen za tako nešto', kazao je Karamarko za HTV.


Uobičajeno je, smatra Borovec, da pripadnici kriminalnog miljea, posebice organiziranog, pribjegavaju taktici diskreditiranja tijela (policija i pravosuđe) koja protiv njih vode postupak ili su započela njihov progon te da žele kao nezakonite ili neutemeljene prikazati dokaze koje ih terete.

U MUP-u u prvi tren nisu željeli komentirati Jocićevu tvrdnju već su samo kratko rekli da nisu ni očekivali da će na početku suđenja u Beogradu priznati ubojstvo.

Jocić je danas, drugog dana suđenja, iznoseći obranu od optužbe da je organizirao i financirao Pukanićevo ubojstvo, najavio da će na suđenju iznijeti svoje spoznaje o Karamarkovoj umiješanosti te da će to potvrditi njegovi svjedoci.

Kasnije je objasnio da u izjavi o hrvatskom ministru nije mislio da je Karamarko organizator ubojstva Pukanića, već da sprječava uhićenje pojedinih osoba koje su s tim povezane. Jocić je kazao kako su neke osobe već uhićene i da je on htio reći da Karamarko usmjeruje istragu prema Srbiji i Jociću.