SUĐENJE ZA UBOJSTVO PUKANIĆA

Jocić neće svjedočiti, a Bajić neće biti ispitan

  • Autor: M.B.
  • Zadnja izmjena 17.03.2010 11:26
  • Objavljeno 17.03.2010 u 10:25
Sreten Jocić

Sreten Jocić

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Suđenje za ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića i formalno je krenulo ispočetka zbog dolaska petooptuženog Bojana Gudurića na Županijski sud u Zagrebu

Na današnjem ročištu čitali su se iskazi dosadašnjih svjedoka, prihvaćeni su novi dokazni prijedlozi – čitanje zapisa s iPhonea Ive Pukanića - a najavljeno je da će se učiniti biološko-komparativno vještačenje s onim u Beogradu te da će se pročitati zapis o Pukanićevim sefovima.

Sutkinja Ivana Kršul odbila je prijedlog branitelja prvooptuženog Roberta Matanića da se kao svjedoci ispitaju odvjetnik Zoran Pilipović i Sreten Jocić, uz obrazloženje da Jocić ne može biti svjedok jer je u Beogradu podignuta optužnica protiv njega za isto kazneno djelo.

'Nitko ne može biti svjedok u vlastitoj stvari', kazala je Kršul i najavila da će se tražiti izvještaj o dvjema istragama koje se vode u Nizozemskoj, a uključuju praćenje i snimanje Slobodana Đurovića, Sretena Jocića i Srđana Miranovića.

Uz navedeno Kršul je odbacila i mogućnost da se kao svjedoci ispitaju glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan i Tihomir Kralj iz ravnateljstva policije, a odbijen je i Matanićev zahtjev za izdvajanjem njegova iskaza iz spisa u kojem je za ubojstvo Pukanića teretio Vladimira Zagorca, Sretena Jocića i Slobodana Đurovića.

Ovu odluku sutkinja je obrazložila time što nije bilo povrede zakona i kaže da je prvookrivljeni Matanić inzistirao na statusu zaštićenog svjedoka, ali da to očito nije mogao dobiti. U jednom trenutku ustao je petoptuženi Gudurić i zatražio da sam iznese dokazne prijedloge na što je sutkinja ustvrdila 'kako se radi o vrlo neobičnom zahtjevu' na što joj je on uzvratio rekavši 'želim da se što prije ispita krunski svjedok Tomislav Marjanović, a ja ću svoju obranu iznijeti nakon njega'.

'Nemam što za kriti', kazao je Gudurić i zatražio da se donese puška na kojoj su pronađeni njegovi otisci kako bi je mogli pogledati vještaci. Uz to Gudurić je sutkinju zamolio da u zapisnik ne ulazi sve što iznosi njegov branitelj po službenoj dužnosti Dragan Baltić jer se nisu usaglasili. Na izrečeno je ustao odvjetnik i vidno iznerviran rekao:'Ukoliko moj branjenik nema povjerenja u mene neka nađe novog branitelja'.

Suđenje se nastavlja 22.i 24. ožujka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi