SASTANAK SUTRA UJUTRO

Jesu li premijer i branitelji postigli dogovor?

31.05.2015 u 17:10

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović sutra se u Banskim dvorima sastaje s predstavnicima branitelja koji od listopada prosvjeduju u Savskoj. Bit će razgovora, ali ne i pregovora, poručio im je premijer. Na poštivanje Ustava i zakona veterane je u međuvremenu pozvala i Crkva. A iz vrha Ureda za branitelje Grada Zagreba pak stiže potvrda postignutog dogovora. Odustaje se od zahtjeva za smjenom ministra branitelja i dvoje njegovih pomoćnika, prenosi Media Servis

Nakon vikenda koji su proveli u šatoru u Savskoj delegacija prosvjednika u 10 sati stiže u Vladu. Na sastanak s premijerom i ministrima Matićem i Kotromanovićem. Prema tvrdnjama umirovljenog brigadira Miodraga Deme, stopostotnog invalida i jednog od glavnih ljudi za branitelje grada Zagreba, prosvjednici i premijer dogovorili su se oko posebnog zakona. Znači li to da odustaju od traženja smjene Predraga Matića, Demo odgovara kako misli da se ministru ništa neće dogoditi.

''Pa mislim da je to već dogovoreno i riješeno. Koliko imam informaciju, premijer Milanović i dečki već su se dogovorili. Konačno, hvala Bogu nakon ovih 200 i nešto dana. Iako je to trebalo riješiti već drugi dan kad je šator podignut u Savskoj. Za jedan razuman dogovor potrebno je dvoje. Treba sjesti za stol i porazgovarati čiji su što problemi i riješiti u roku sat vremena. Mi u gradu Zagrebu tako radimo''.

Zaključio je Demo, dugogodišnji suradnik zagrebačkog gradonačelnika Bandića. Koji je, podsjetimo i to, par dana prije nicanja šatora u Savskoj pritvoren u sklopu USKOK-ove istrage korupcije.

''Mislim da Matić mora pokazati malo više senzibilnosti prema tim ljudima u kolicima. A i dečki da u skladu s gospodarskom situacijom u Hrvatskoj budu tolerantni'', kaže Demo.

Konstruktivan dijalog očekuje i premijer Milanović. ''Ne idemo mi pregovarati. Idemo razgovarati. Dakle, to je razgovor u kojem će glavnu riječ voditi ministar Matić''.Rekao je premijer za Novu TV, dajući svom ministru apsolutnu podršku. Kategoričan je bio i poslije dva dramatična dana na Markovom trgu - neprijavljenog prosvjeda, okršaja s policijom i plinskih boca na Savskoj - poručio je kako ne pristaje na ucjene. Ne samo njega, već nijednog premijera Hrvatske.