NEADEKVATAN PRIJEVOZ

Jeleni iz Zagreba uginuli na putu za Makedoniju

10.08.2010 u 20:34

Bionic
Reading

Dva jelena iz zagrebačkog zoološkog vrta uginula su zbog vrućine i nedostatka zraka prilikom transporta u makedonski zoološki vrt

Šest jelena i tri antilope gnu višak su zagrebačkog zoološkog vrta i te su životinje poklonjene Makedoncima. Oni su za prijevoz životinja platili tri tisuće eura, a za transport je zagrebački zoološki angažirao ovlaštene prijevoznike Bero d.o.o. iz Svetog Ivana Žabna kraj Vrbovca.

'Mi smo zoološkom vrtu u Skoplju darovali životinje i naša odgovornost bila je jedino da ih utovarimo i spremimo', rekla je za Večernji list Davorka Maljković, ravnateljica zagrebačkog zoološkog vrta. Dodala je kako je prijevoznicima predložila da sa životinjama putuje timaritelj, no oni su odbili.

'Životinje ugibaju baš kao i ljudi. Nije to prvi put da su životinje putem uginule, događa se to često', rekao je Berislav Jokić, vlasnik Bere.

'Prijevoz smo platili tri tisuće eura, a oni su životinje doveli bez klime! Da smo htjeli takav običan kamion, platili bismo 1500 eura, a ne dvostruko više', ljutit je bio direktor makedonskog zoološkog vrta Dane Kuzmanovski.