15-GODIŠNJA DRAMA SPLITSKE MAJKE

Jednog sina izgubila, drugi je invalid, a krivcima još ne sude

Bionic
Reading

Petnaest godina od dana kada je Dijana Aničić ušla u splitsko rodilište gdje joj je pri porodu jedno dijete umrlo, a drugo ostalo stopostotni invalid, još nije ni počelo suđenje osobama koje Općinsko državno odvjetništvo u Splitu drži odgovornima za sudbinu nesretnih dječaka

Za smrt bebe je protiv ginekologa dr. Tomislava Strinića i dr. Borisa Delića podignuta optužnica koja je u svibnju ove godine podnesena Općinskom sudu u Sinju.  Na istom sudu je prije dvije godine podnesena druga optužnica protiv dvojice istih liječnika uz još dvoje ginekologa – dr. Anu Deković i dr. Borisa Grzunova – zbog propusta koji su prouzročili invaliditet sada 15-godišnjeg Duje.

Za sada nije zakazano ni jedno ročište, a nesretna majka Dijana toliko je očajna da počinje vjerovati kako na hrvatskim sudovima neće doživjeti pravdu, nego će je morati potražiti na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, piše Slobodna Dalmacija.

'Iskreno vam kažem, ja sam na kraju snaga i ne bojim se za sebe, već za svoju djecu. Moj Duje već ima više kilograma od mene i sve mi je teže biti mu u potpunosti na pomoći. Sve lijekove koje on treba sama plaćam. Posao nemam jer tko će me zaposliti u ovakvoj situaciji kad stalno moram biti na raspolaganju svom djetetu, a ne mogu sebi priuštiti pomoć. Moja dvije godine mlađa kći također je žrtva situacije jer je sve silom prilika podređeno njezinu bratu. Boli me što postoji krivnja za njegov invaliditet i za smrt njegova brata, a do danas nitko nije sjeo na optuženičku klupu', ogorčena je Dijana Aničić.

Više pročitajte ovdje