'ZNAMO, HOĆEMO, MOŽEMO'

Jedina opcija: Velike stranke nas se boje

25.08.2016 u 23:40

Bionic
Reading

Kandidati koalicije Živog zida, Franka, Akcije mladih i Promijenimo Hrvatsku u Šestoj izbornoj jedinici predstavili su se u četvrtak u Sisku, poručivši da je njihova koalicija dobitna kombinacija, koje se velike stranke boje jer znaju da zna riješiti probleme u Hrvatskoj

Juro Martinović, odvjetnik i saborski zastupnik te nositelj liste primijetio je da su prvi put od početka kampanje mediji odlučili ne doći na predstavljanje te naglasio da je to na tragu kontrole medija od strane dvije velike stranke, navodi se u priopćenju voditelja koalicijskog stožera Hrvoja Runtića

'Ankete su dobre i sklone su nam, što znači da prelazimo izborni prag u svih deset izbornih jedinica, dok u Šestoj i Sedmoj izuzetno dobro stojimo. To znači da glas za nas nipošto nije izgubljeni glas', istaknuo je Martinović te predstavio ostale kandidateda s te liste.

Dodao je da žele poručiti građanima Siska da su taj grad, kao i cijela regija, sustavno zapostavljani od središnje vlasti u Zagrebu. Eskaliralo je, prema Martinovićevim riječima, ugovorom o prodaji INE - MOL-u. 'Poduzet ćemo sve da preispitamo ugovore INE i MOL-a i ako nešto pronađemo, budite sigurni da ćemo sačuvati Rafineriju Sisak. A ako pronađemo neku štetnu radnju, budite sigurni da će krivci odgovarati', zaključio je Martinović, navodi se u priopćenju.


Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, istaknuo je da svaki put kada dođe u Sisak osjeti nelagodu zbog činjenice da je grad koji je do 1990. godine imao više radnika nego stanovnika, sada u velikim problemima, što je i prava slika stanja u Hrvatskoj, navodi se.

'Žele uništiti i ono posljednje što je ostalo, a vrijedi - to je Rafinerija Sisak. Što je Vlada napravila za Rafineriju? Ništa. Poručujem im da se nacionalni interes ne štiti pred kamerama u Zagrebu, već štiteći Inu, Rafineriju i radna mjesta. Ovdje se čuva Hrvatska. Sjedili su pokraj onih koji su telefonski prodavali stratešku imovinu, a sada tvrde da brane nacionalne interese, što je najveći mogući apsurd', podvukao je, kako se navodi, profesor Lovrinović.

Ustvrdio je da je Jedina opcija dobitna kombinacija te da se velike stranke boje te koalicije, jer znaju da zna riješiti probleme u Hrvatskoj.

Ivan Vilibor Sinčić je kazao da je u kampanji puno medijskih manipulacija te je pozvao prisutne simpatizere da zanemare te spinove. Dodao je kako u Hrvatskoj nikada nije nedostajalo znanja, već je najveći problem nedostatak poličke volje da se nešto učini.

'U zadnje vrijeme stalno govore da se nešto ne može učiniti. Kada im pokažemo da može, onda tvrde da se to ne smije učiniti. No, pitam ih, tko nam brani da načinimo promjene? Kada govore da se ne smije, to znači da ne znaju, ili da ovise o nekome, odnosno da nisu slobodni. Brinu se za tuđinske interese, za strane banke i njihove interese. Naša koalicija zna, hoće i može provesti ovaj program. Ignoriranjem nas hoće izgurati', zaključio je čelnik Živog zida.