HDZ-HSLS-HSS O STANJU U ZAGREBU

Jedina antirecesijska mjera je smjena Milana Bandića

  • Autor: Vedran Brkulj
  • Zadnja izmjena 09.04.2009 13:43
  • Objavljeno 09.04.2009 u 11:03
Jasen Mesić

Jasen Mesić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damjan Tadić

Antirecesijske mjere koje je predložila aktualna zagrebačka vlast na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem nisu ništa drugo nego loš predizborni program. Jedina prava antirecesijska mjera je smjena uprave i gradonačelnika, moglo se čuti na zajedničkoj konferenciji za novinare koju je organizirala koalicija HDZ-HSLS-HSS

Trenutna zagrebačka oporba smatra da se antirecesijskim mjerama moglo uštedjeti više od 300 milijuna kuna koliko je predvidio Bandić.

'Dvjesto milijuna kuna moglo se uštedjeti iz gradskih ureda, dodatnih sto reorganizacijom Zagrebačkog holdinga u četiri podružnice, dok bi sportska podružnica izašla iz Holdinga. Preostalih 200 milijuna kuna stiglo bi iz reorganizacije službe nabave, jer su podaci Državne revizije pokazali da je 800 milijuna kuna dodijeljeno mimo Zakona o javnoj nabavi', kazao je kandidat za zagrebačkog dogradonačelnika, HSLS-ovac Darinko Kosor.

Članovi koalicije smatraju da bi se tom uštedom stvorila podloga za jedinu pravu antirecesijsku mjeru, a to je smanjenje režija građanima za 15 posto (komunalije, voda i parking).

'Bandić je prije tri godine dao riječ da neće dizati cijene, pa ih je podigao za 100 posto. Mi obećavamo da ćemo ih, kada dođemo na vlast, smanjiti za 15 posto. Ne vjerujte Bandiću', poručio je Kosor.

Kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika Jasenu Mesiću najsmješnija je u Bandićevim antirecesijskim mjerama točka pet, u kojoj navodi da će uvesti dobru i poštenu upravu.

'To se moglo odavno napraviti, ali se nije željelo. Situacija u gradu je alarmantna, smiješno je sada najavljivati zamrzavanje cijena kada ih je dvije godine uzastopce podizao, smiješno je i najavljivanje da neće biti novih zapošljavanja u upravi i Holdingu kada je toliko rođaka već zaposleno. Bandić poziva na ulaganje u komercijalne projekte kojima trebaju godine da se isplate, a zaboravlja ulagati u škole i vrtiće. Mi se zalažemo i za e-upravu kako bi svaki građanin u svakom trenutku mogao znati gdje se njegov predmet nalazi. To bi smanjilo broj zaposlenih u upravi. Posebno nas zabrinjava najavljeni rebalans proračuna nakon izbora, što je samo dokaz da u ovo sada nitko ne vjeruje', istaknuo je Mesić.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika osvrnuo se i na posljednje ankete, koje mu daju male šanse. 'U njima uvijek pobjeđuju drugi, a na izborima HDZ', zaključio je Mesić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi