rajko ostojić

Jedan od vodećih SDP-ovaca bio u kontaktu s kolegom koji je pozitivan na koronu? U Restart koaliciji - muk

26.06.2020 u 13:18

Bionic
Reading

Rajko Ostojić, liječnik i prvi kandidat na listi Restart koalicije u drugoj izbornoj jedinici, po svemu sudeći bio je u kontaktu s osobom kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom. Radi se o šefu ogranka SDP-a Donja Dubrava Adrianu Friganoviću, inače glavnom tehničaru Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Zagreb

Dan prije nego što je Friganoviću potvrđeno da je pozitivan, njih dvojica zajedno s brojnim SDP-ovcima bili su u delegaciji na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Sesvetama, gdje su polagali vijence na spomenik sesvetskim antifašistima i poginulim Sesvećanima u Domovinskom ratu.

Informaciju o ovom događaju tportal je dobio u petak ujutro, no sam Rajko Ostojić se - kao ni brojni drugi visokopozicionirani SDP-ovci - satima nije odazivao pozivima. Jutarnji list je, pak, dobio potvrdu da je Adriano Friganović pozitivan na koronavirus, te da su testovi zaposlenika na njegovom bolničkom odjelu, uključujući i suprugu koja ondje radi, zasad negativni. Nekoliko osoba nalazi se u samoizolaciji.

No, tvrdi se i da je ovaj bolnički tehničar epidemiolozima zatajio neke svoje kontakte u ranijim danima, pa tako i druženje s Ostojićem i nizom drugih kandidata Restart koalicije. Između ostalih ondje su bili i kandidat Domagoj Prica, predsjednik SDP Gornja Dubrava, te kandidatkinje Ines Kovačević (predsjednica SDP-a Brckovljani) i Dragica Trumbetaš (predsjednica HSU Sesvete) i predsjednik SDP-a Sesvete Draženko Pandek. Informacije i fotografije s ovog događaja objavili su lokalni mediji, pa čak i sama stranka.

Rajko Ostojić, Dan antifašističke borbe Izvor: Društvene mreže / Facebook / Autor: SDP

Upravo Ostojić iste večeri sudjelovao je na predizbornom sučeljavanju RTL Televizije zajedno s Gordanom Jandrokovićem, Ninom Raspudićem, Milanom Bandićem i Miroslavom Škorom, a iz SDP-a su ga najavili kao jednog od govornika na današnjoj konferenciji o zdravstvenoj i sigurnosnoj situaciji u Hrvatskoj, koja bi se trebala održati u 15 sati.

Iz predizbornog stožera HDZ-a već su neslužbeno zatražili objašnjenje je li Ostojić upoznat s činjenicom da je osoba s kojom je bio u kontaktu pozitivna na virus, zašto nije u samoizolaciji i je li se testirao.