novi detalji

Jedan od napadača iz Vukovara iznajmio stan da bi se u njemu mogli sakriti

10.01.2024 u 21:18

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru oglasilo se priopćenjem o brutalnom incidentu u Vukovaru te potvrdilo da su četvorica osumnjičenika ispitana i za njih je predloženo određivanje istražnog zatvora

Kako je policija ranije izvijestila, ispitivanjem su utvrdili da su dvojica 20-godišnjaka, 22-godišnjak i 24-godišnjak sudjelovali tučnjavi 6. siječnja u Vukovaru i pritom nanijeli tjelesne ozljede šestorici maloljetnika.

Trojicu se sumnjiči (1999., 2001. i 2003. godište) za počinjenje kaznenih djela protiv života i tijela, odnosno kaznenih djela teške tjelesne ozljede, a jednog 20-godišnjaka za kazneno djelo pomoći počiniteljima.

Prema informacijama koje je objavilo Općinsko državno odvjetništvo, trojica osumnjičenika počinila su navedena kaznena djela 6. siječnja 2024. oko 22 i 30 sati u Vukovaru dok je četvrti dva dana kasnije iznajmio stan u Vukovaru radi skrivanja trojca, piše N1.

Privođenje osumnjičenih za premlaćivanje dječaka u Vukovaru Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos/CROPIX

Državno odvjetništvo je predložilo sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru određivanje istražnog zatvora zbog sumnje da će ometati kazneni postupak utjecajem na iskaze žrtava i svjedoka, ali i zbog mogućnosti da ne ponove kazneno djelo.

Podsjetimno, tučnjava se kažnjava s maksimalno tri, a nanošenje teških ozljeda s pet godina zatvora. Za pomaganje nakon počinjenja kaznenog djela zakon propisuje do pet godina zatvora.