kaznene prijave

Policija objavila nove informacije o napadu na maloljetnike u Vukovaru

10.01.2024 u 14:55

Bionic
Reading

Vukovarska policija u srijedu je objavila nove informacije vezano za napad na maloljetnike u Vukovaru 6. siječnja

Toga je dana oko 22:25 u ulici Josipa Jurja Strossmayera više muškaraca napalo šestoricu maloljetnika. Policija je do sada izvijestila kako je 8. siječnja uhićen 23-godišnji hrvatski državljanin za kojeg se sumnja da je sudjelovao u napadu na maloljetnike, a da su dan kasnije uhićena još četvorica.

Danas je policija izvijestila da je uz prethodno uhićenih četvero muškaraca uhićen još jedan 20-godišnjak, da je svih pet uhićenih u pritvoru i da se nastavlja kriminalističko istraživanje. Iz policije navode da je dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom jučer privedenih muškaraca u dobi od 24, 22 i 20 godina utvrđena je sumnja kako su sudjelovali u tučnjavi i pritom nanijeli tjelesne ozljede šestorici maloljetnika, a da je za također jučer privedenog 20-godišnjaka utvrđena sumnja da je pomagao počiniteljima nakon počinjenja kaznenog djela.

Privođenje osumnjičenih za premlaćivanje dječaka u Vukovaru Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos/CROPIX

'Sva četvorica jučer privedenih mladića predana su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Protiv dvojice osumnjičenika (24, 22) je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi iz članka 122. stavka 1., protiv 20-godišnjaka za kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda iz članka 118. stavka 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u svezi s člankom 34, dok je protiv četvrtog (20) podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela iz članka 303. stavka 1. Kaznenog zakona. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih sudionika ovog događaja', izvijestila je PU vukovarska.