NEPOŠTIVANJE INSTITUCIJE

Je li se premijer postavio iznad Sabora?

10.04.2013 u 23:00

Bionic
Reading

Vruće je bilo u Saboru na aktualnom satu. Počelo je okršajem oporbe i premijera Zorana Milanovića, a završilo prozivanjem HDZ-ova Gordana Jandrokovića, koji je Milanoviću rekao da se nitko dosad nije tako ponašao i omalovažavao Sabor. Na kraju je premijer napustio sabornicu, a iz Vlade su priopćili da je imao dogovorene obveze. Je li se premijer postavio iznad Sabora? Komentatorica Hrvatskog radija, Jasmina Popović, gostujući u HTV-ovom Dnevniku 3 kazala je kako ovakvo ponašanje premijera nije iznenađujuće

Gošća HTV-ovog Dnevnika 3 bila je komentatorica Hrvatskog radija Jasmina Popović koja je kazala kako ovo nije bilo prvi put da je premijer pokazao kako ne poštuje instituciju Sabora, već je koristi za obračun s političkim neistomišljenicima.

'Problem je što ovo nije prvi put i što više nije iznenađenje. Milanović nije spreman kontrolirati ni sebe, a time otežava situaciju i svima ostalima u Saboru. U neugodnu poziciju doveo je i predsjednika Sabora Leku, a njegovo napuštanje sabornice izgledalo je naglo, a premijer je izgledao isprovocirano i kao da više nema strpljenja za slušanje pitanja', kazala je Popović i dodala da premijer ne odgovara konkretno, osobno se obračunava s neistomišljenicima i uskraćuje građane za informaciju.

Popović smatra kako nitko danas nije poentirao u Saboru, pa ni predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko

'Izgubili su svi, a prije svega građani jer nisu saznali što Vlada radi, osobito ne od premijera', kazala je Popović.