GOTOVO TREĆINA GLEDATELJA ANIMEA

Japanci ludi za crtanim ženama

23.01.2013 u 11:48

Bionic
Reading

Rezultati zanimljive ankete sprovedene u Japanu možda će vas natjerati da se zabrinete nad budućnošću ljudske vrste

Anime i gaming kulture u Japanu su strahovito bliske. Nakon provođenja ankete putem Senki Zessho Symphogear iOS aplikacije, jedna japanska firma saznala je koje vrste žena fanovi animea zapravo najviše vole. Postavljeni izbor ticao se tri osnovne kategorije: 2D, 2,5D i 3D. 2D su crtane žene, 2,5D su CGI žene odnosno crteži sa 3D efektima, figurice ili ženski glasovni glumci, dok su 3D klasične žene s bilom.

 

2D cure na okupu...

 

Zapanjujući rezultat tvrdi kako 23% ispitanika preferira 2D žene, dok 9,6% otakua (gikova) preferira 2,5D žene. Ovo među ostalim znači da gotovo trećina ispitanika više voli crtane od pravih žena. Sad, nije da spadamo među promotore stereotipa, ali ovo je zaista, pa...impresivno. Istaknuti komentari kod nekih ispitanika koji su izabrali jednu od prvih dvaju opcija su "Nikad nisam upoznao pravu ženu", "2D žene ne stare" i "Ne volim prave ljude".

 

Fanovi koji su izabrali prave žene u načelu spominju stvari koje više manje svi znamo poput "postoji nešto u pravom ljudskom kontaktu" i "jedno je voljeti fiktivnog lika, ali pravi međuljudski odnos je ipak nešto drukčije". Ironično, dobar dio japanskih komentara na ovu anketu su "jesemti, 66% otakua voli PRAVE ŽENE?" i "jastuci za grljenje su NAJBOLJI". Ovo, naravno, ne planiramo poricati...jer svi znamo da su Hug pillows najbolja stvar ikad.

 

Ovo je, recimo, MLP Hug Pillow....