svađa nakon raspada koalicije

Jandroković žestoko uzvratio: 'Most se poziva na revolucionarno pravo, oni su opasna skupina ljudi'

01.05.2017 u 16:06

Bionic
Reading

Glavni tajnik HDZ-a Goran Jandroković komentirao je oštre riječi koje su na račun premijera Andreja Plenkovića i HDZ-a odaslali u ponedjeljak iz Splita čelnici Mosta Božo Petrov i Nikola Grmoja, posebno najavu da će se o smjeni Bože Petrova s mjesta predsjednika Hrvatskog sabora glasati tek za 30 dana, kazavši da se ovdje radi o svojevrsnom revolucionarnom pravi i da se Most pretvorio u skupinu opasnih ljudi.

Jandroković je za tportal kazao da je to nezabilježeno u političkom životu Hrvatske. Upravo Jandroković bi na čelu Saboru, prema planovima HDZ-a, trebao zamijeniti Petrova.

Glavni tajnik HDZ je mišljenja  da Most želi zaustaviti demokratsku proceduru, što je bez presedana u političkoj povijeti Hrvatske. Naglasio je da su se oni samoproglašeni borci protiv kriminala, iako imaju manje od deset posto potpore, pa ne dozvoljavaju demokratsku proceduru jer će to značiti pobjedu kriminalaca, a to su totalitarne teze.

'Most sebi daje legitimitet ne tako da proizlazi podrškom građana, već legitimitet proizlazi jer su ”borci protiv kriminala”. I taj je legitimitet jači od onoga koji se dobiva od biračkog tijela', naveo je Jandroković.

Prema njegovom mišljenju na djelu je revolucionarno pravo gdje se skupina ljudi proglašava jedinim dijelom društva koji je brana kriminalu. 'Ove izjave pokazuju da se Most pretvara u skupinu opasnih ljudi. To nismo do sada imali u demokratskoj povijesti Hrvatske', zaključio je Jandroković.