bilo pa prošlo

Jandroković smatra da je neprimjereno Bandića kritizirati nakon njegove smrti

02.03.2021 u 11:25

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković, upisao se u knjigu žalosti otvorenu povodom smrti zagrebačkog gradonačelnika, Milana Bandića.

'Bandić je pet puta biran i u Sabor. Imao je bogatu političku karijeru, obilježila ga je strašna radna energija. Nisam upoznao nijednog političara koji je imao toliku radnu energiju i ogromnu strast prema poslu. Bio je politički vrlo snalažljiv, tako da ćemo ga se sjećati po tome', rekao je Jandroković nakon upisa u knjigu žalosti, javio je N1.

Govorio je i o Bandićevu nasljedniku na čelu Grada Zagreba.

'HDZ želi imati gradonačelnika Grada Zagreba. Učinit ćemo sve kako bismo pomogli našem kandidatu Davoru Filipoviću, vjerujem da svojim životopisom i iskustvom iz Gradske skupštine i stilom koji će građani prepoznati. Pred nama je intenzivna kampanja. Vjerujem da Filipović može ući u drugi krug, a nakon toga je sve moguće”, rekao je Jandroković.

Dodao je da je pozicija gradonačelnika Zagreba jedna od najtežih u Hrvatskoj.

'To je ogroman logistički organizacijski posao i svakome onome tko ga vodi i tko će biti na čelu Grada Zagreba, a vjerujem da će to biti kandidat HDZ-a Filipović, želim puno uspjeha, jer to je važno ne samo za njega, nego i za građane Zagreba', rekao je Jandroković.

Potvrdio je da će predsjednik Vlade, Andrej Plenković, sutra doći na sprovod Milana Bandića.

Neprimjerenima je okarakterizirao kritike Milana Bandića, nakon njegove smrti.