PRAĆENJE PREGOVORA S EU

Jandroković ne otkriva hoće li Kosor doći na Nacionalni odbor

25.03.2011 u 19:25

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković u petak je, upitan ima li potrebe da predsjednica Vlade Jadranka Kosor dođe na sastanak Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU, rekao kako treba razgovarati, ali da je još prerano govoriti o formi u kojoj će se razgovor voditi

'Razgovarati treba, ali o formi u kojoj će se razgovarati još je prerano govoriti', kazao je Jandroković novinarima pred Banskim dvorima nakon današnje sjednice Vlade odgovarajući na pitanje ima li potrebe da premijerka dolazi na sastanak Nacionalnog odbora, odnosno kod Vesne Pusić.

Pusić je kao predsjednica Nacionalnog odbora pokrenula inicijativu za dodatnim naporima oko završetka pregovora u lipnju, odnosno ispunjavanja preostalih devet mjerila iz Poglavlja 23 (Pravosuđe i temeljna prava). S tim u vezi Pusić je poslala i pisma premijerki i predsjedniku Republike.

Jandroković je podsjetio da je premijerka Kosor uputila poziv oporbi da dođe na sastanak u Vladu o pregovorima o ulasku u EU. 'Tada su se odazvali samo gospoda Srb i Šišljagić. Nažalost, oni koji danas pozivaju tada nisu došli', rekao je i naglasio kako je važno da Vlada i ministarstvo provode diplomatsko-političke aktivnosti (posjet premijerke Bruxellesu i prije toga Kopenhagenu, kontakti s ministrima vanjskih poslova).

'U tom dijelu smatram da je dobro i da se Sabor uključi u te aktivnosti, kao što je dobro da Sabor prati sve one aktivnosti koje Vlada provodi na provođenju reformi, ispunjavanju mjerila', dodao je. Upitan ima li u promemoriji Vesne Pusić nešto novo što vlada dosad nije znala, Jandroković je kazao kako nema.

'Zaista vas uvjeravam da nema ničeg novog. Ustvari, njen prijedlog napravljen je na temelju akcijskog plana koji je Vlada izradila nakon privremenog izvješća EK o napretku u poglavlju 23', rekao je Jandroković. Upitan znači li to da premijerka neće ići na sastanak Nacionalnog odbora, Jandroković je odgovorio: Još ćemo vidjeti.