vučić u hrvatskoj

Jandroković kontra predsjednice: 'Meni prosvjedi ne smetaju'

13.02.2018 u 11:18

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković otkrio je neke detalje svog jučerašnjeg sastanka sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, prenosi N1

'Razgovarali smo o čitavom nizu tema, pitanjima nestalih, zaštiti nacionalnih manjina, no koncentrirali smo se i na parlamentarnu suradnju koja je poprilično slaba. Nije bilo susreta parlamentarnih šefova od 2010. Predsjednik Vučić prenio mi je poziv predsjednice njihove Skupštine, koji sam ja prihvatio, tako da ću uskoro posjetiti Beograd. Razgovarali smo i o situaciji u jugoistočnoj Europi', kazao je, prenosi N1, Jandroković.

Novinari su Jandrokovića pitali što misli o zazivanju isprike uoči dolaska Vučića. 'Ne bih želio komentirati jer nisam sudjelovao u pripremama tog posjeta. Posjet je imao svoj sadržaj, dogovoren je čitav niz aktivnosti. Hrvatska zna što je bila istina, da je Domovinski rat osigurao slobodu i nezavisnost. Srbijanski predsjednik očito tu ima neka druga razmišljanja', rekao je šef Sabora.

Je li u razgovoru predsjednik Sabora stekao dojam da je Vučić ista osoba koja je 1995. govorila u Glini ili se promijenio, upitali su novinari.

'Nisam psiholog da bih ocjenjivao je li se netko promijenio. Ja sam predsjednik Hrvatskog sabora, branim interese RH i nastojim to činiti na najbolji način. Smatram da je važno voditi dijalog jer bez dijaloga nećemo riješiti nijedno bitno pitanje. Manje me zanima tko što misli, zanimaju me interesi RH', odgovorio je Jandroković.

  • +9
Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Predsjednica Grabar Kitarović jučerašnje prosvjednike nazvala je političkim marginalcima, no među njima su bili i vodeći ljudi braniteljskih udruga i saborski zastupnici HDZ-a. Što Jandroković misli o tome?

'Živimo u demokraciji, svatko može izraziti svoje mišljenje i to se jučer dogodilo, nisu ovo prvi prosvjedi. Meni prosvjedi ne smetaju', poručio je Jandroković.