u povodu smrti

Jandroković izrazio sućut obitelji Tigrana Kalebote

12.12.2017 u 17:56

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je u utorak sućut obitelji iznenada umrlog hrvatskog glazbenika Tigrana Kalebote, bubnjara popularne rock grupe Psihomodo pop.

'Poštovana obitelji Kalebota, sa žalošću sam primio vijest o iznenadnoj smrti gospodina Tigrana Kalebote.

  U ime Hrvatskoga sabora i u moje osobno ime, molim vas primite izraze iskrene sućuti. Odlazak gospodina Kalebote ostavit će veliku prazninu na hrvatskoj glazbenoj i kulturnoj sceni. Pamtit ćemo ga kao vrsnog glazbenika i nositelja uspjeha kultnog hrvatskog rock sastava Psihomodo pop, čija je glazba obilježila mnoge naraštaje', stoji u brzojavu sućuti predsjednika Sabora Jandrokovića.

 Tigran Kalebota, bubnjar rock grupe Psihomodo pop, iznenada je umro u ponedjeljak u 54. godini, objavljeno je na facebook stranici te grupe. Kalebota je bio jedan od osnivača   Psihomodo popa, s kojim je dijelio pozornicu od 1983. godine. Od 1981. do 1983. zajedno s gitaristom Smiljanom Paradiš Šparkom svirao je u grupi Neron, a dolaskom Davora Gobca u band 1983. godine, grupa Neron mijenja ime u Psihomodo pop. Kalebota se 1985. kao ton majstor zaposlio na tadašnjoj Televiziji Zagreb, a 1996. godine dao je otkaz na HTV-u i posvetio se samo grupi. U njoj se, osim sviranjem, bavio i produkcijom i režijom video spotova. 

  • +4
Tigran Kalebota (Psihomodo pop) Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL