napredak, ali...

Jandroković čestitao Dan žena: Moramo nastaviti raditi i na zaštiti prava žena, uključujući borbu protiv verbalnog ponižavanja i nasilja nad ženama

08.03.2021 u 09:26

Bionic
Reading

Povodom Međunarodnog dana žena čestitku je uputio predsjednik Sabora Gordan Jandroković

'Obilježavanje Međunarodnog dana žena prigoda je da još jednom izrazimo svoju zahvalnost i poštovanje svim ženama na njihovom svakodnevnom doprinosu razvoju i oplemenjivanju našeg društva. Na današnji dan prisjećamo se i svih socijalnih, ekonomskih, kulturnih, političkih i znanstvenih dostignuća žena tijekom povijesti', stoji u čestitki predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

'I dok nas 8. ožujka podsjeća na dug put koji su žene morale prijeći kako bi im se priznala ljudska i građanska prava, napredak koji je ostvaren u nastojanjima za jednakopravnost dodatni je poticaj za daljnje osnaživanje položaja žena, njihovog punog pristupa tržištu rada, zaštite njihovog dostojanstva te ravnoteže obiteljskog života i posla', poručio je.

'Hrvatska pripada zemljama u kojima su prava žena zakonski visoko zaštićena, a ravnopravnost žena i muškaraca temeljna je vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske. Na putu uključivanja žena u javni, profesionalni i politički život postigli smo puno, ali moramo nastaviti raditi kako bismo dostigli najviše standarde u području ravnopravnosti spolova, jednakopravnosti i zaštite prava žena, uključujući borbu protiv verbalnog ponižavanja i nasilja nad ženama. Pitanja položaja žena u politici, društvu i gospodarstvu dio su temeljnih civilizacijskih vrijednosti i ogledalo zrelog demokratskog društva', smatra predsjednik Sabora.

'Svim ženama uime Hrvatskoga sabora i osobno želim sretan Međunarodni dan žena', zaključuje Gordan Jandroković.