KAKO JE TROŠIO GRADSKI NOVAC

Jambina ekipa za vrijeme vladavine pojela četiri tone mesa!

Bionic
Reading

Stanje u gradu Metkoviću je alarmantno. Službeno dug je premašio 12,8 milijuna kuna a neslužbeno radi se o još barem desetak milijuna kuna dugovanja prema dobavljačima, koje tek treba utvrditi i evidentirati. Bivša vlast trošila je na sve strane. Jelo se, pilo putovalo dok je gradska blagajna tonula u sve veći minus iz kojega će se kako sada stvari stoje teško izvući

Za troškove reprezentacije posljednjih šest godina potrošeno je 3,7 milijuna kuna u što spada i šest tona mesa, od čega je četiri tone pojedeno u reprezentaciji a dvije tone je u uskršnjim paketima potkraj ožujka, bivši gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo dijelio građanima, obznanili su na tiskovnoj konferenciji dogradonačelnici, Nikola Grmoja i Kata Ujdur, dok se gradonačelnik Petrov ispričao zbog bolesti, piše Slobodna Dalmacija.

'Očito je bivšem gradonačelniku odgovarao opći kaos u gradskim financijama i računovodstvu kako bi se prikrilo nenamjensko trošenje sredstava. Zanimljivo je spomenuti da je u proteklih 16 godina Grad Metković raznoraznim udrugama uplatio oko 25 milijuna kuna, a da je djelatnost udruga koje su s najvišim iznosima participirale u proračunu nepoznata metkovskoj javnosti', istaknuo je Nikola Grmoja posebno apostrofirajući Udrugu uzgajivača koza i ovaca koja je 2010. dobila čak 22. 564 kuna ili Udrugu za održavanje groblja koja je u izbornoj 2009. godini dobila 34.970,00 kuna. Od dvadeset do 60 tisuća kuna dobivale su i udruge proizvođača voća do udruge vinogradara koja je u 2011 dobila 51 tisuću kuna.


Veliki upitnik nova vlast stavlja i kod korištenja gradskog automobila. Putni nalozi su nepotpuni, nema zapisa o početnim kilometrima i završnim nego samo ukupan broj prijeđenih kilometara, nema nikakve evidencije službenog automobila, nema službenih izvještaja sa putovanja a za određena putovanja nedostaje i dokaza da su se uopće dogodila poput računa za cestarinu, hotel, parking.

U 2012. godini potrošeno je 278.735,43 kuna za isplatu putnih naloga, a u prvih pet mjeseci ove godine 110.304,00 kn. Zanimljivo je da od ukupno 264 naloga u 2012. čak 150 je isplaćeno službenom vozaču grada., a 2013. od 89 naloga 44 su također od istog vozača.

Više pročitajte ovdje