VOZAČI OPREZ

Jaka bura ograničava promet kod Senja

31.08.2014 u 10:45

Bionic
Reading

Zbog bure na Jadranskoj magistrali ( D8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle ( I. skupina), izvijestio je jutros Hrvatski auto klub (HAK)

Magla smanjuje vidljivost mjestimice na autocesti A1 od tunela Male Kapele do čvora Otočac, na mostu Gacka te između čvora Gospić i tunela Sveti Rok.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, na važnijim državnim cestama bit će danas, 31. kolovoza od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama niti na državnoj cesti D1.

Tijekom dana pojačan promet očekuje se na važnijim cestovnim pravcima, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče u pravcu unutrašnjosti, A2 Zagreb-Macelj u pravcu Maclja, A3 Bregana-Lipovac, Istarskom ipsilonu u pravcu graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, duž Jadranske magistrale, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici te Krčkom mostu.

Zbog radova zatvorene su ceste: D2 Osijek-Vukovar od skretanja za Zračnu luku Osijek do istočnog izlaza iz naselja Klisa, odnosno zatvorena je kroz naselje Klisa, D22 Možđenec-Sudovec, D29 Kašina-Marija Bistrica, D50 Otočac-Perušić kod nadvožnjaka Janjče, D57 Vukovar-Orolik, D205 Klanjec-Dubrovčan, D307 Gornja Stubica-Marija Bistrica, D33 kroz grad Knin i Županijska cesta 6280 Dubovica-Sveta Nedjelja.

Uz privremenu prometnu signalizaciju vozi se na dionicama državnih cesta: D1 Korenica-Debelo Brdo i D9 Metković-Opuzen.

Pojačan je promet putničkih vozila na garničnim prijelazima:

na ulazu Bajakovo, Stara Gradiška, Klek i Slavonski Brod, na izlazu Kaštel, Plovanija, Rupa, Pasjak,Macelj i Karasovići i na

oba u Metkoviću.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Danas u nedjelju, 31. kolovoza trajekt iz Splita za Vis isplovit će u 22 sata umjesto u 21 sat, izvijestio je HAK.