DOGOVORENA PRIMOPREDAJA VLASTI

Jadranka Kosor u petak odlazi iz Banskih dvora

19.12.2011 u 13:52

Bionic
Reading

Primopredaja vlasti bit će obavljena ovaj tjedan, dogovorili su se predstavnici Kukuriku koalicije i HDZ-a na današnjem sastanku u Saboru, javlja Vjesnik

'Sukladno demokratskom ozračju i dobroj praksi, dogovorili smo se da primopredaja vlasti nakon ovih izbora ide kako je zakon propisao te da se to obavi ovaj tjedan', rekao je glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan nakon sastanka u Saboru.

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić dodao je da će 'nakon konstituirajuće sjednice Sabora u četvrtak te potvrđivanja Vlade u petak još tehnička premijerka Jadranka Kosor u Banskim dvorima dočekati novog premijera Zorana Milanovića, a isto će učiniti i ministri - svatko u svome ministarstvu'.

'Nakon primopredaje spremni smo preuzeti odgovornost', poručio je Dragovan, piše Vjesnik

Bačić je kazao da tijekom dogovora nije bilo problema: 'Sve smo relativno brzo dogovorili. Sadašnji ministri i predsjednica Vlade napravili su sve što je trebalo, preglede i izvješća o svemu onome što je napravljeno.'

Na upit zašto je aktualna vlada razriješila velik broj državnih tajnika, Bačić je kazao da su pojedini državni tajnici razriješeni na vlastiti zahtjev: 'Vjerojatno zbog odlaska na novu dužnost', rekao je Bačić dodavši, međutim, da će to ipak trebati pitati njih.

Odbio je novinarima odgovoriti tko su mogući kandidati HDZ-a za dva potpredsjednička mjesta u Saboru, rekavši samo da za to 'treba pričekati odluke odgovarajućih tijela stranke. Unutarstranački izbori će biti kada za to dođe vrijeme, u skladu sa Statutom.'

Dragovan, uz kojega su među predstavnicima Kukuriku koalicije bili Neven Mimica te Tomislav Saucha, najavio je da će i sutra biti riječi o konstituirajućoj sjednici Sabora s ostalim strankama opozicije.

Upitan stoji li i dalje pri tome da samo Jadranka Kosor može biti predsjednica stranke, Vladimir Šeks, koji je zajedno s Martinom Banić Brankom Bačićem bio u HDZ-ovom izaslanstvu, samo je kratko ustvrdio da stoji kod svega onog što je rekao.