Jabukovača s rumom

Jabukovača s rumom

apple

apple

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Foto: Thinkstock

... liječi sve! Od slomljenoga srca do promrzlih nožnih prstića!

Na Dolcu postoji bakica koja prodaje domaći, mutni sok od jabuke bez šećera. I već sam je spominjala kao i taj njezin sok koji je super lijek protiv mamurluka.

Elem, kod nje sam neki dan kupila sok i jabuke (ima divan izbor nekih malih, crvenih jabučnih vintage vrsta koje izgledaju kao da ih je netko izvukao iz slikovnice o Snjeguljici).

Kad se u loncu izmiješaju sok, jabuka izbodena klinčićima, limun, začini i malo dobrog ruma ... dobije se tekućina nakon čije je konzumacije sve opet lijepo i dobro. I toplo!

Probajte!

za srednji lonac jabukovače(cca. 4 šalice, čaše)

1 jabuka (ili dvije manje)
2 žličice klinčića (koje popikate u jabuku/ke)
1 naranča, oguljena
1/2 l domaćeg soka od jabuke bez šećera
1 žličica pimenta
prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
1 šalica ruma

2 manja ili 1 veliki štapić cimeta
sok 1 limuna
vrećica burbon vanilin šećera
(ako se bojite da neće biti dovoljno slatko. preporuka je i kad se malo ohladi ubaciti žlicu kakvog dobrog meda)

Izbodite jabuku/ke klinčićima. Stavite ih u srednje velik lonac i prelijte jabukovim sokom. Dodajte začine i pustite da se sve prokrčka na laganoj vatri 10 minuta.

Skinite s vatre i dodajte rum. Izvadite jabuke i naranču, procijedite u vatrostalne, staklene čaše, šalice i servirajte. Možete sve ukrasiti šlagom ili cimetovim štapićem.

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Foto: Thinkstock


Uživajte u okusu i toplini koja će vam već pri prvom gutljaju prostrujati tijelcem ;)

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi