BAUK O KONKURENCIJI

'Ja ću biti boy - Boban i Bulj neka biraju tko će biti bad i blue'

25.04.2017 u 21:04

Bionic
Reading

'Nakon jučerašnjeg tona priopćenja Ministarstva i oštrog tona kojim su 'iscipelarili' županiju i župana bilo je jasno da HDZ više ne računa na Zlatka Ževrnju', izjavio je Arsen Bauk, kandidat SDP-a za splitsko-dalmatinskog župana

'Ovo je županija u kojoj je HDZ jak. Istaknuli su kandidata  (Blaženka Bobana) kojeg cijenim. Radujem se izborima i neka pobijedi bolji',  dodao je Bauk komentirajući za HTV slučaj župana Ževrnje i koncesije za plažu Zlatni rat. Smatra da je Andrej Plenković uspješno sanirao štetu.

Komentirajući način na koji se dodjelju koncesije Bauk je podsjetio kako je Vlada u srpnju 2015. u proceduru uputila prijedlog novog zakona o pomorskom dobru i morskim lukama koji je u rujnu 2015. prošao samo jedan odbor, a Sabor je bio raspušten.

Dodao je kako i u sadašnjem zakonu o lokalnoj samoupravi i Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama postoji mogućnost da odluku o koncesiji županija povjeri lokalnoj zajednici.

'Zlatni rat nije bilo koja plaža, on je svjetski poznat, a dodjela koncesije je bila dogovor HDZ-a i Keruma koji je za Zlatni rat dobio ribogojilište na Hvaru i plažu u Splitu', tvrdi Bauk.

'Sada za župana imamo kandidate Bauk, Boban, Bulj - BBB. Ja ću odabrati da budem 'boy', a oni neka biraju tko će biti 'bad', a tko 'blue', zaključio je Arsen Bauk.