NUKLERNE IGRE

Izrael vodi tajni rat protiv Irana

18.02.2009 u 09:16

Bionic
Reading

Izrael je umiješan u tajni rat u Iranu, čiji je cilj sabotirati navodni pokušaj Teherana da razvije nuklearno naoružanje

Izrael vodi tajni rat protiv Irana kao alternativu direktnim vojnim udarima protiv teheranskog nuklearnog programa. Koristi se plaćenim ubojicama, sabotažom, dvostrukim agentima, kako bi ugrozio vladin oružani program, smatraju eksperti, piše britanski list Daily Telegraph.

Na meti izraelske strategije su članovi iranskog atomskog programa, kao i da se Židovi nadaju da će bez započinjanja rata uspjeti onemogućiti iranski atomski program.

Jedan obavještajni izvor na Bliskom istoku rekao je za Reuters da je Izrael prošle godine planirao pismima-bombama otrovnim paketima napasti znanstvenike iranskog nuklearnog programa, kao i da postavlja eksploziv širom Irana.

Kao dokaz izraelskih saboterskih aktivnosti, iranski stručnjaci su naveli primjer Ardešira Hasanpura, nuklearnog naučnika iz tvornice za proizvodnju urana u Isfahanu, koji je umro 2007. od navodnog trovanja plinom u svojoj kući.

Obavještajni izvori naveli su za Reuters da izraelski agenti rade sa zapadnim vladama i tvrtkama koje posluju s Teheranom kako bi srušili iransku vlast, koja je 'zakleti neprijatelj Izraela' i koja je dosad opovrgavala optužbe da razvija nuklearni program u vojne svrhe.