ORUŽJE NA GOTOVS

Iznenadna provjera borbene spremnosti ruske vojske

25.08.2016 u 12:30

Bionic
Reading

Rusko ministarstvo obrane objavilo je danas odluku vrhovnog zapovjednika Vladimira Putina o novoj, iznenadnoj provjeri borbene spremnosti Oružanih snaga Rusije

Kako je priopćio ministar obrane Sergej Šojgu, a javlja agencija Sputnjik, provjera borbene spremnosti obuhvatit će Južni, Zapadni i Središnji okrug, kao i Sjevernu flotu, Zračno-kozmičke snage i Zračno-desantne snage

'Danas će u skladu s odlukom vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Rusije početi još jedna u nizu iznenadnih provjera. Vojske Južnog, dijela snaga Zapadnog i sredstava Zapadnog i Središnjeg vojnog okruga, Sjeverne flote, Glavnog zapovjedništva Zračno-kozmičkih snaga i Zračno-desantnih snaga od sedam sati ujutro po moskovskom vremenu provjerit će borbenu spremnost', objavio je Šojgu na sjednici kolegija ruskog ministarstva obrane. Provjera će trajati do 31. kolovoza.

Paralelno, prema riječima Šojgua, u Južnom vojnom okrugu je već u tijeku aktivna priprema strateških vojnih vježbi Kavkaz-2016, a nešto ranije je održan i komandno-zapovjedni trening.

'Organi vojne uprave, vojnih postrojbi i odreda za specijalnu i materijalno-tehničku logistiku su tijekom 12 specijalnih vježbi izvršavali zadatke hitnog raspoređivanja postrojbi', rekao je ministar te je naredio informiranje vojnih atašea stranih država o početku iznenadne provjere borbene spremnosti vojske.