TAKO JE GOVORIO MILANOVIĆ

'Između sreće i nesreće, biram sreću'

01.05.2011 u 17:53

Bionic
Reading

Obraćajući se građanima okupljenima na tradicionalnoj proslavi Međunarodnog praznika rada na varaždinskom izletištu Drava, predsjednik SDP-a Zoran Milanović je rekao kako su najuspješnije, najsretnije i najkonkurentnije one države koje su osigurale visok stupanj zaštite za svoje radnike, te je s tim u vezi izrekao SDP-ovu poruku: poštena plaća za pošteni rad

Čestitajući okupljenima 1. svibnja, Milanović im je poručio da se bore za bolju Hrvatsku, da izađu na izbore, da poštuju hrvatske institucije, da biraju najbolje, te da se čuvaju proroka u izborima.

'U izborima će mnogi govoriti lijepe riječi. Na nama je da razlikujemo one koji govore istinu od onih koji govore neistinu. Da razlikujemo one koji rade što misle i misle što rade, od onih koji samo ljudima žele zamazati oči. A takvih će biti', ocijenio je Milanović.

Trebamo prestati tražiti izgovore što nismo u stanju od Hrvatske napraviti jednu od najboljih država u Europi i prije ulaska u EU trebamo zacrtati što želimo i držati se tog plana. Ako želimo uspjeh i zadovoljstvo, onda moramo preuzeti i odgovornost', rekao je predsjednik SDP-a. Ističući kako 'nema više krivaca sa strane, Milanović je rekao i da je to vrijeme prošlo jer imamo svoju državu i gospodari smo svoje sreće ili nesreće'.

'Između sreće i nesreće, biram sreću. No, moramo je sami iskovati', zaključio je Milanović.

Proslavu su i ove godine organizirali Gradska organizacija SDP-a Varaždin i Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije, koji su pripremili 3500 porcija tradicionalnog prvosvibanjskog graha i bogat kulturno-zabavni program.

Izletište Drava posjetio je i predsjednik HNS-a Radimir Čačić koji će tijekom poslijepodneva boraviti na Trakošćanu, gdje je Prvosvibanjska proslava koju organizira njegova stranka.

Kako je rekao novinarima, vrijednost rada nešto je što Hrvatska ponovno treba prepoznati.

'Nažalost, u posljednjih 20 godina izgubili smo kriterije. 20 godina ova je zemlja smatrala normalnim da se živi na dnu, od tuđe akumulacije i tuđeg rada, jer je vodstvo nametnulo takav način razmišljanja. Mi moramo mijenjati mišljenje. Nova Vlada će sasvim sigurno u prvi plan staviti rad, znanje, obrazovanje i poštenje. Sve to Hrvatska treba', poručio je Čačić.