zbog jake bure

Između Karlobaga i Sv. Marije Magdalene zabrana prometa za autobuse na kat i motocikle

02.07.2017 u 22:11

Bionic
Reading

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila)

Na autocesti A1 između prolaza Vučipolje i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h, no autocesta je otvorena za sva vozila.

Pojačan je promet na cestama u smjeru unutrašnjosti osobito na autocestama: A1 između čvorova Bosiljevo i Lučko, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje. Na autocesti A1 pred naplatom Lučko nema dužih čekanja.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj, vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u priobalju i Istri bit će večeras do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1, dijelom Lička magistrala, javlja HAK.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. 

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen, zbog jake bure.