Izložba Ojo Magico

Izložba Ojo Magico

14.03.2013 u 18:05

Bionic
Reading

... aka Jadranke Lacković, danas od 19:00 sati na Tavanu. Naziv izložbe: Puni krug, tematika: horoskop i žene! Blago Vino&Ino koji će nam na navedenom događanju točit' vino ;)

Kopi pejstano s pozivnice;

Izložba umjetnice Jadranke Lacković aka OjoMAGico pod nazivom Puni krug održat će se u petak, 15. ožujka 2013. na Tavanu u Sinkovićevoj 8,
s početkom u 19 sati.

Izložbom će biti predstavljeno ukupno dvanaest radova (ilustracija) ove mlade i svestrane riječke umjetnice na temu horoskopskih znakova i planeta. Već samim nazivom
Puni krug skreće se pozornost na koncept izložbe koji prati ciklički karakter života, a koristeći se simbolikom, autorica nas upućuje na ritam života, izmjenu ciklusa i snagu ženske energije.

Upravo u skladu s isticanjem ženske energije, sva djela prikazuju ženske likove, najčešće nage, no ne i erotične. Autorica ih prikazuje kao snažne, ali putene i nježne žene te im ističe očite simbole ženstvenosti poput izraženih očiju, duge kose i oblina, ali i lica i tijela ukrašena tradicionalnim maorskim (brada) ili indijskim (dlanovi) ženskim tetovažama, simbolima plodnosti i nevinosti. Također, koristi se i motivima amazonke i sfinge koje su poznate kao simboli ženske snage u povijesti.

Ulaz na izložbu je slobodan.

Etogac. Pa vi navratite ;)