HDZ O REZULTATIMA

Izgubili Split i Vukovar; ustraju na prijevremenim izborima

02.06.2013 u 21:57

  • +4

Proslava u izbornom stožeru Željka Burića

Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan/PIXSELL

Bionic
Reading

U HDZ-u žale jer njihovi kandidati u drugom krugu lokalnih izbora nisu uspjeli osvojiti čelna mjesta u Splitu i Vukovaru, no ističu da su rezultatima izbora zadovoljni, jer su uspjeli obraniti županije u kojima su do sada bili na vlasti i izboriti se za čelne pozicije u nekoliko srednjih gradova.

'Za sada što vidimo obranili smo gotovo sve županije, gradove i općine u kojima smo bili na vlast, što smatramo dobrim. Što se tiče Splita i Vukovara izgubili smo, ali nismo ih imali ni do sada. Međutim, tamo smo se nadali da bismo mogli pobijediti', rekao je član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković, nakon prvih neslužbenih rezultata drugog kruga lokalnih izbora.

Naglasio je da su u HDZ-u ipak zadovoljni vijestima s terena, jer su dobili puno srednjih gradova kao što su Zaprešić, Krapina i Požega, Trogir, Kaštela i Prelog u Međimurju.

'Za sada još uvijek zbrajamo rezultate. Ono što je dobro, obranjeno je ono što je bilo naše, a ono što nam je žao, prema ovim prvi rezultatima su Split i Vukovar', kazao je Jandroković.

Dodao je i da je HDZ obranio čelna mjesta u županijama koja je imao do sada te da će u suradnji s HSS-om imati još dvije županije.

Na pitanje hoće li HDZ ustrajati u traženju prijevremenih parlamentarnih izbora, Ivan Domagoj Milošević kazao je kako očekuje ozbiljnu diskusiju o tome gdje se Hrvatska nalazi.

'Naša zemlja ima velike potencijale. Ulaskom u EU možemo imati vjetar u leđa, ali evidentno je da ova vlada nema odgovor kako taj potencijal staviti u funkciju. Nema odgovor na gospodarsku krizu i u proteklih godinu i pol dana samo su tu krizu produbili. Voze i dalje suprotnim smjerom, a premijer kaže tvrdoglavo da on smjer promjeniti neće', rekao Milošević te dodao da Hrvatska 'više nema vremena čekati vladine eksperimente i loše ideje'.