nova predsjednica uprave

Martina Dalić bez komentara o tome kako je došla na čelo Podravke: Iznimno mi je drago što me je Vlada predložila

03.02.2021 u 14:46

Bionic
Reading

Nakon sjednica Nadzornog odbora Podravke, na kojoj je potvrđena za novu predsjednicu Uprave, medijima se obratila Martina Dalić. Nekadašnja potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva zamijenit će na toj poziciji iznenada preminulog Marina Pucara

'Velika mi je čast što preuzimam ovu dužnost. Razgovarala sam sa svim dioničarima. Suglasje svih dioničara razlog je zašto sam odlučila preuzeti dužnost. Radujem se radu s mojim timom. Radujem se radu s radnicima Podravke', rekla je Dalić.

Istaknula je kako je Podravka pojam za inovativnost.

'Način i put kojim ja vidim Podravku, vidim je kao kompaniju koja ima još snažniji nastup na tržištima, još veći izvoz, još snažnije koristi nove tehnologije. Željela bih da taj njen inovativni duh bude snažno izražen', kazala je Dalić.

Video:Damir Spehar/PIXSELL

Postavljeno joj je pitanje o upravljanju Podravkom od strane politike.

'Ja ne mogu i nisam u mogućnosti komentirati proces koji su dioničari, a to znači mirovinski fondovi i RH, koristili i način koji su dogovorili ovaj prijedlog. Ja mogu reći da je meni osobno iznimno drago da je prijedlog za moje imenovanje iskazao najveći dioničar, a to je Vlada. To za mene predstavlja i jednu dodatnu odgovornost. Struktura vlasništvo Podravke je struktura tvrtke od koje država puno očekuje', rekla je Dalić.

  • +8
Martina Dalić u Podravci Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Nikola Wolf/Podravski

Osvrnula se i na aferu Borg zbog koje je 2018. podnijela ostavku u Vladi Andreja Plenkovića.

'Ono što je u pozadini toga jesu rezultati u procesu restrukturiranja Agrokora koji se suočio s kolapsom. Ja mogu izraziti zadovoljstvo što je to uspjelo, očuvan je Agrokor, proračun nije snosio troškove čije sam boje tada branila. Mislim da posao koji je obavljen u Agrokoru, koji sam ja vodila pomoću premijera, predstavlja veliko iskustvo i referencu za ovaj posao', istaknula je Dalić.