KOSOR UOČI STRANAČKIH IZBORA

'Izaslanici HDZ-a ne smiju lokalnim šerifima polagati račun'

12.05.2012 u 19:17

Bionic
Reading

Predsjednica HDZ i kandidatkinja za tu dužnost Jadranka Kosor danas je svoj program predstavila stranačkim kolegama u Gospiću, u kojem ju je dočekao predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i jedan od njenih protukandidata Darko Milinović

Novinarima je rekla da u HDZ-u ličko-senjske županije očekuje odličnu potporu. "Očekujem da svatko glasuje sam sa sobom, bez pritisaka u tajnom glasovanju, dakle očekujem odličnu potporu", odgovorila je na pitanje novinara.

Upitana je li zadovoljna dosadašnjim demokratskim procesom u HDZ-u, Kosor je rekla da većinom jest, ali da nije zadovoljna onim što se njoj dogodilo, a to je da su svi protukandidati "nasrnuli" na nju. "Mislim da sam ja primila najviše uvreda, ali kao što vidite sve sam izdržala. Prvi njihov cilj bio je da odustanem od kandidature. To se nije dogodilo i idem hrabro u nedjelju na sabor", rekla je.

"Ono što je moja dužnost kao predsjednice HDZ-a jest da osiguram da izaslanici glasuju po svojoj savjesti, da nikakvom lokalnom šerifu ne moraju i ne smiju polagati račune. Ako to uspijemo mislim da ćemo moći reći da su stranački izborni procesi do kraja provedeni u demokratskom ozračju.

"Nakon isticanja kandidatura možemo razgovarati o drugom krugu, ako do njega dođe - tko će koga poduprijeti. Ja mislim da smo svi, odnosni većina nas, složni u jednom: da ne bi bilo dobro da stranku vodi netko tko je nadzirao obavještajni sustav i raspolaže informacijama koje moraju služiti isključivo u obrani nacionalne sigurnosti, a nikako za pojedinačne interese. Za sada nitko ne odustaje, svi idemo u borbu demokratskim sredstvima za čelno mjesto", rekla je.

Dodala je da prvi put za potpredsjednička mjesta, njih šest, ima 24 kandidata. "Sjajno", rekla je.

Govoreći o tome kako vidi HDZ u budućnosti, rekla je da će inzistirati na čestitosti, na više iskrenosti, jer, rekla je, neki koji danas žele biti predsjednici HDZ-a govore o njenim manama, propustima a da to prije nikada nisu rekli ni na jednom stranačkom sastanku.

„Ne pristajem na konvertitstvo u politici i u našoj stranci - da sam danas za jedno, sutra za drugo, preksutra za treće, odnosno danas za jednoga, sutra za drugoga, preksutra za trećega. Sada moramo izabrati vodstvo koje će biti i mudro i časno a prije svega hrabro, jer HDZ čekaju mnoge vrlo ozbiljne odluke“, kazala je Kosor novinarima.