posjet elija cohena

Izraelski šef diplomacije i Milanović razgovarali o jugoistoku Europe i Bliskom istoku

29.05.2023 u 14:45

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović i izraelski ministar vanjskih poslova Eli Cohen razgovarali su o bilateralnim odnosima, stanju u jugoistočnoj Europi i na Bliskom istoku, priopćio je Pantovčak u ponedjeljak

Hrvatski predsjednik i izraelski ministar razgovarali su na Pantovčaku o bilateralnim odnosima, mogućnostima za unaprjeđenje suradnje dviju zemalja, situaciji u jugoistočnoj Europi, uključujući položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i o stanju na Bliskom istoku, navodi se u priopćenju.

Cohen, koji se nalazi u drugom službenom posjetu, zahvalio je Hrvatskoj na konstruktivnoj suradnji i podršci u multilateralnim organizacijama, dodaje se. Šef izraelske diplomacije prenio je predsjedniku poziv izraelskog predsjednika Isaaca Herzoga da posjeti Izrael, što je Milanović prihvatio.

Uz Cohena su bili izraelski veleposlanik Hrvatskoj Gary Koren i njegova zamjenica Hadas Dolev, direktor Diplomatskog ureda ministra vanjskih poslova Izraela Amrani Yosef, viši savjetnici ministra Avidar Ohad i Gilady Guy, direktorica Odjela za Srednju Europu Sandra Simovich i drugi.

Eli Cohen kod Milanovića Izvor: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Autor: Filip Glas

S Milanovićeve strane bili su hrvatska veleposlanica u Izraelu Vesela Mrđen Korać, predsjednikov savjetnik za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, savjetnik za obranu Ivica Olujić, ravnatelj Uprave za političke poslove u ministarstvu vanjskih i europskih poslova Petar Mihatov i Ivan Mutavdžić, tajnik Kabineta za vanjsku i europsku politiku u uredu predsjednika.