pozorno čitajte

Stiglo upozorenje iz Porezne: Pazite na ove poruke

23.04.2024 u 13:50

Bionic
Reading

Iz Porezne uprave u utorak su upozorili da se aktualizacijom povrata poreza bilježe brojni pokušaji prijevara kolanjem phishing poruka u kojima se pošiljatelj lažno predstavlja kao Porezna uprava

'Apeliramo na sve obveznike da pozorno čitaju poruke koje im pristižu i ne daju nikakve dodatne podatke bez konzultacije s Poreznom upravom o istinitosti poruke', ističu iz Porezne uprave.

Napominju i da lažne poruke najčešće sadrže gramatičke pogreške i često upućuju na QR kod uz jednokratnu lozinku, a neophodno je obratiti pozornost na domenu s koje poruke stižu. Jedina službena domena Porezne uprave je @porezna-uprava.hr i ne sadrži dodatne znakove ni slova, kao što je slučaj kod lažnih poruka (npr. @porezna-uprava.cnvelsalvador.com), navode.

Podsjetimo, isplata povrata poreza na dohodak građanima počinje 2. svibnja, dok su obavijest o privremenim poreznim rješenjima o povratu poreza na dohodak za 2023. građani počeli dobivati od 22. travnja u svoje korisničke pretince u sustav eGrađani, a Porezna uprava će tijekom svibnja započeti s dostavom rješenja poštom na adrese prebivališta ili uobičajenog boravišta.