ČETVORO PREŽIVJELIH

Iz olupine zrakoplova u Brazilu spasioci izvukli 24 tijela

08.02.2009 u 18:24

Bionic
Reading

Spasioci su u nedjelju izvukli 24 tijela s dna rijeke u amazonskoj džungli u koju se za lošeg vremena srušio zrakoplov, rekli su dužnosnici zračne tvrtke i spasioci

Ronioci su tijela izvukli uz olupine zrakoplova koji je pao u rijeku Manacapru oko 100 kilometara jugozapadno od Manausa, glavnog grada savezne države Amazonas. 'Ukupno je u zrakoplovu bilo 28 ljudi, uključujući osmero male djece i dva člana posade', rekao je agenciji Reuters Paul Roberto Pereira, glasnogovornik regionalne charter tvrtke Manaus Aero Taxi.

'Četiri su osobe preživjele pad', rekao je Pereura. Glasnogovornik je u subotu rekao da su zrakoplovu bile 24 osobe.

'Zrakoplov je udario u vrh drveta i potom se srušio u rijeku', rekao je lokalnim medijima Roberto Rocha, podtajnik civilne zaštite. Jedan je putnik uspio otvoriti vrata i s još trojicom se izvukao prije no što je zrakoplov potonuo, rekao je Rocha.

Na službenoj listi putnika bilo ja samo 20 osoba, rekao je glasnogovornik zračnih snaga agenciji Reuters. Istražitelj policije u Manusu je rekao da je u zrakoplovu bilo sedmero djece.

Zrakoplov EMB-110 Bandeirante poletio je iz grada Coarija oko 400 kilometara jugozapadno od Manusa. Pilot je zračnoj kontroli rekao da se želi vratiti zbog lošeg vremena ali se srušio u subotu oko 2 sata popodne po lokalnom vremenu.

Jedan od četiri preživjela lokalnim je medijima rekao da je jedan od motora zrakoplova stao tijekom leta. 'Uzrok nećemo pouzdano znati dok ne izvadimo zrakoplov a vlasti ne završe izvješće', rekao je Pereira.