NISU VRATILI NOVAC, ALI...

Iz Mosta objasnili zašto su pogazili obećanje ovjereno kod bilježnika

07.09.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Deset mjeseci nakon danog obećanja, ovjerenog kod javnog bilježnika, da će u državni proračun vratiti novac za svakog zastupnika koji napusti platformu Mosta i prikloni se nekom tko bi imao većinu u Saboru, Most još uvijek nije vratio novac iako ga je napustilo sedam zastupnika, od kojih su neki u Saboru davali potporu HDZ-u. Petrov se u međuvremenu ispričao za ugovor, a Nikola Grmoja, glasnogovornik stranke, tvrdi da Most novac ni ne treba vratiti

'U slučaju da neki od zastupnika napusti platformu Mosta i pojedinačno se prikloni nekoj koaliciji ili stranci, pružajući joj mogućnost stjecanja saborske većine, osim isključivanja tog zastupnika iz Mosta, mi ćemo novac primljen iz državnog proračuna za kampanju za to zastupničko mjesto vratiti u državni proračun', napisao je i ovjerio kod javnog bilježnika u studenom 2015. godine Božo Petrov, šef Mosta.

Most je na izborima dobio 19 mandata, a nekoliko mjeseci kasnije njihov broj smanjen je na 12. Sedam zastupnika odlučilo je otići svojim putem, ali novac dobiven za njih nije vraćen u proračun. Ovjeravanje ugovora kod javnog bilježnika Petrov je kasnije nazvao greškom i ispričao se za njega, ali novac nije vraćen.



Nikola Grmoja
, glasnogovornik Mosta, za tportal danas je ustvrdio kako se navedeno u ugovoru zapravo nije ni dogodilo.

'Stipe Petrina bio je oporba cijelo vrijeme, Ivan Lovrinović nije glasao za Vladu, a ovi ostali bio su dio većine koju je činio Most. Dakle, nije se dogodilo da se netko mimo nas priklonio većini i da je većina formirana mimo nas ili da se recimo omogućilo da Karamarko ili Milanović budu premijeri, što su pokušavali, ali se nije dogodilo', kazao je Grmoja.

Za razliku od Petrova, koji se ispričao zbog potpisivanja ugovara i drži da je to bila pogreška, Grmoja je drugačijeg mišljenja.

'Nisam tog mišljenja. Ugovor nije prekršen, a radi se o tome da je Most rekao da nikome neće predati apsolutnu vlast u državi. U tome kontekstu piše da ćemo, ukoliko neki zastupnik, neovisno o odluci Mosta, nekom drugom da većinu, za tog zastupnika vratiti novac u proračun. To se nije dogodilo', zaključio je Grmoja.

443376 ,443327 ,443227 ,443232