EKO INCIDENT NA ŽITNJAKU

Iz Janafa iscurilo oko dvije tisuće litara dizela

22.07.2010 u 21:36

Bionic
Reading

U skladištu Janafa na Žitnjaku iscurila velika količina dizela. Kako tportal.hr neslužbeno doznaje iz cjevovoda je iscurlio oko dvije tisuće litara dizela. Cjevovod je odmah zatvoren, na teren je izišla interventna služba zadužena za sanaciju, a razlozi zbog kojih je došlo do curenja tek se trebaju utvrditi

Medije je o cijeloj situaciji izvjestio gradski Ured za upravljanje u hitnim intervencijama na čelu kojeg stoji Pavle Kalinić. Priopćenje koje smo dobili prenosimo u cijelosti.

'Prema dojavi građana danas oko 17 sati da je u skaldištu Janafa na Žitnjaku iscurila velika količina dizela dežurna ekipa Ureda za upravljanje u hitnim situacijama izašla je na teren. Osiguranje Janafa djelatnike Ureda za upravljanje u hitnim situacijama nisu pustilo da uđu u skladište niti su htjeli dati ikakvu informaciju o akcidentu koji se dogodio, odnosno tvrdili su da se ništa nije dogodilo.

Pročelnik Ureda pokušao je kontaktirati predsjednika uprave Janafa Antu Markova no g. Markov je nakon drugog pokušaja isključio telefon. Nažalost, budući da asistencija DUZUS-a centra 112 nije bila na razini Ured je zatražio pomoć PU Zagrebačke kako bi se ušlo u skladište i dobilo informacije o akcidentu u Janafu.

Janaf je u skladište pustio policiju ali je opet spriječio djelatnike Ureda za upravljanje u hitnim situacijama da obave svoj posao. Policija je utvrdila da je dojava ipak bla istinita i da je iscurila najmanje cisterna dizela.

Kako tportal.hr neslužbeno doznaje iz cjevovoda je iscurlio oko dvije tisuće litara dizela. Cjevovod je odmah zatvoren, na teren je izišla interventna služba zadužena za sanaciju, a razlozi zbog kojih je došlo do curenja tek se trebaju utvrditi.