SANADEROV PUNAC U USKOK-U

'Ivo me iskoristio za mutne poslove'

Bahati Sanader

Bahati Sanader

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Igor Sambolec

Istražitelji Uskoka ispitali su nedavno u Splitu Ivu Šarića, oca Mirjane Sanader, supruge bivšeg premijera Ive Sanadera. To je ispitivanje definitivno potvrdilo raskol u Sanaderovoj obitelji

Osobe kojima je poznat sadržaj Šarićeva iskaza Uskoku su ispričale kako je Šarić potvrdio da je Sanader raspolagao golemim novcem nepoznata porijekla. Šarić je istražiteljima ispričao da nema nikakav bankovni račun u Austriji, a još mu je manje poznato da bi na tom računu imao milijun eura, kao i da u Austriji nije bio barem 20 godina, piše Nacional

Zet Ivo ga, kaže, nije iskoristio kao pokriće za svoje mutne poslove samo u inozemstvu, nego se to događalo i u Hrvatskoj. Šarić, veli, nema nikakve veze ni sa zemljištem na Braču, koje je uknjiženo kao njegovo vlasništvo.

Istraga protiv bivšeg premijera Sanadera napreduje iznad svih očekivanja. Nije prošlo ni mjesec dana od početka pravosudne akcije protiv njega, a o njegovim sumnjivim aktivnostima već su se raspričali članovi njegove obitelji.

Pokazuje se da je Sanader svojim postupcima uništio obitelj svoje supruge i svoju obitelj, jer su svi oni postali potencijalne mete Uskoka budući da raspolažu imovinom nepoznata porijekla. S tim se pritiskom najkraće uspio nositi Ivo Šarić pa se baš zato njegov iskaz istražiteljima može protumačiti kao potvrda raskola u Sanaderovoj obitelji.

Šarićev iskaz Uskoku proširio je interes istražitelja na širi krug zasad nepoznatih osoba koje su na razne načine kršile zakon kako bi pomagale Sanaderu u skrivanju novca nepoznata porijekla.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi