gradonačelnik opatije

Ivo Dujmić: Ne kajem se što sam napustio SDP, a s Plenkovićem dobro surađujem

09.04.2019 u 11:33

Bionic
Reading

Gradonačelnik Opatije Ivo Dumić dao je intervju za Nacional, u kojem je poručio da se ne kaje zbog toga što je 2017. godine napustio SDP te je otkrio kako ima dobar odnos sa sadašnjim HDZ-ovim premijerom Andrejom Plenkovićem

'Premijer Plenković, kada je prvi put došao, tražio je sastanak sa mnom, porazgovarali smo prijateljski, a on je želio poslušati moje mišljenje o raznim temama u gradu. Premijer inače radi dolazi u Opatiju i kad ima vremena, rekreira se u našoj sportskoj dvorani', kazao je Dujmić u razgovoru za Nacional, istaknuvši da imaju korektan odnos, baš kao što ga ima sa svim ministrima.

Ako ima neki problem, naglašava, otvorena su mu vrata svih ministarstava.

Za razliku od vlade Zorana Milanovića.

'Bila je to moja vlada, ali teško sam dolazio do svojih ministara. Nisu imali toliko razumijevanja. Ovi su dostupniji i imamo dobru komunikaciju', poručio je.

Gradonačelnik Opatije otkrio je da gradski proračun iznosi oko 140 milijuna kuna i iz njega mogu, naveo je, financirati sve. Međutim, najveći problem Opatije to je što ima visok indeks razvijenosti pa kao grad ne može aplicirati na većinu natječaja vezanih uz europske fondove, požalio se gradonačelnik.