SUKOB U PROMIJENIMO HRVATSKU

Ivica Mišić i Juro Martinović izbačeni iz Lovrinovićeve stranke

31.10.2017 u 10:39

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Ivica Mišić i državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Juro Martinović od danas više nisu članovi stranke Promijenimo Hrvatsku, na čijem je čelu Ivan Lovrinović, priopćili su iz te stranke

'Nakon što su početkom ljeta razriješeni najviših stranačkih dužnosti, od danas, Ivica Mišić i Juro Martinović nisu više članovi stranke Promijenimo Hrvatsku. Kao što smo se na državnoj razini zalagali za postizanje i vraćanje političke stabilnosti, u proteklom razdoblju tražili smo najpovoljniji način kako to učiniti i u našoj stranci. Zbog toga je Predsjedništvo stranke PH na sjednici održanoj 30. listopada, jednoglasno donijelo odluku koja će omogućiti brži rast i razvoj stranke Promijenimo Hrvatsku', poručuju iz Lovrinovićeve stranke.

Podsjetimo, iako je sam Ivan Lovrinović u Saboru dio oporbe, njegov dojučerašnji stranački kolega Ivica Mišić podržavao je Vladu.

'Premda u stranci njegujemo različita mišljenja došli smo do točke u kojoj ne smijemo dopustiti da netko bude taocem političkih igara i kalkulacija. Zbog toga smo morali donijeti ovakvu odluku, koja je u ovom trenutku, jedino moguća i  u interesu je naše stranke', kazao je Lovrinović.

Ponovio je jasan i nedvosmislen stav da je stranka Promijenimo Hrvatsku u ovom trenutku čvrsta oporba koja ne sudjeluje u radu Vlade, ali je u svakom trenutku spremna preuzeti odgovornost pronalaženja rješenja za nagomilane gospodarske, ali i druge društvene probleme u Hrvatskoj. 'Ne mogu više dopustiti da bilo tko u Saboru glasa u suprotnosti s odlukama predsjedništva Promijenimo Hrvatska, ali i statutarnim i programskim ciljevima stranke kao i Etičkom kodeksu. Na taj način, osobe koje su to činile, same su odredile svoju sudbinu u stranci, a ja sam kao odgovoran predsjednik stranke uz podršku Predsjedništva, poduzeo jedine moguće korake – isključenje takvih članova iz stranke', istaknuo je Lovrinović.

  • +19
Sabor Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

'Stranka Promijenimo Hrvatsku u predstojećem razdoblju će ustrajati na programu zbog kojega su nam građani ukazali povjerenje i još će više učvrstiti svoju poziciju u nuđenju rješenja za najvažnije gospodarske i društvene probleme što su ih uzrokovale velike stranke koje su se izmjenjivale na vlasti. Naš cilj je bolja, uspješna i prosperitetna Hrvatska, a mi u stranci Promijenimo Hrvatsku imamo snage i znanja za to', stoji u priopćenju.

Izbacivanjem Mišića iz stranke Lovrinović zasad ostaje i bez Kluba zastupnika. Naime, za klub je potrebno troje zastupnika, a u aktualnom klubu je osim Lovrinovića i Mišića i nezavisni Marin Škibola.