PLENKOVIĆ DOBIO PODRŠKU BANDIĆA I REFORMISTA

Lovrinović i ekipa neće podržati novu većinu

28.04.2017 u 21:41

Bionic
Reading

Klub zastupnika Promijenimo Hrvatsku, koji broji tri člana, neće podržati novu većinu koju pokušava sastaviti premijer Andrej Plenković. Potvrdio je to za tportal šef te stranke Ivan Lovrinović

Iako su neki spekulirali da će Promijenimo Hrvatsku u krizi vlade možda stati na stranu Andreja Plenkovića, iz kluba zastupnika te stranke uvjeravaju nas da to nije točno.

'Nas nitko nije kontaktirao vezano uz to. To znači da je već riješena nova većina. Zato je Plenković onako hladno otpilio Mostove ministre', rekao je za tportal predsjednik Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović..

'Nismo dio nove većine', dodao je Lovrinović.

Kako po pitanju nove većine stoji upitali smo i Marina Škibolu. Taj bivši član Živog zida sada je nezavisni zastupnik i član je kluba zastupnika Promijenimo Hrvatsku.

'Nisam razgovarao ni sa kim iz HDZ-a. Premijer Plenković je jučer u javnom obraćanju rekao da ima većinu, međutim, ja nisam dio nje', kazao je Škibola za tportal.

Podršku je Plenkoviću danas dao Klub Stranke međugeneracijske solidarnosti, Bandićeve stranke i Reformista. Kažimir Varda i Darinko Dumbović potvrdili su novinarima da su dali svoje potpise jer im je u interesu stabilnost Vlade.