MENADŽERSKO POJAČANJE

Ivana Šoljan nova članica Uprave IN2

02.09.2014 u 15:01

Bionic
Reading

Softverska tvrtka IN2 pojačala je svoju Upravu novom članicom – Ivanom Šoljan. Na novoj će poziciji Ivana Šoljan biti zadužena za planiranje strategije i koordinaciju rada grupe te marketing i prodaju, uz poseban naglasak na razvoj novih područja poslovanja, nastup na novim tržištima i poticanje inovativnosti

U IN2 ističu da je pojačanje Uprave Ivanom Šoljan logičan odgovor kompanije na promjene u poslovnom okruženju, promjene u regiji te zahtjeve koje pred grupu stavlja rastuće i sve kompleksnije tržište EU-a te ono globalno.

Uz predsjednika Antu Mandića, u Upravi IN2 su i Tanja Pušelj Ostroški i Tomislav Perović

Ivana Šoljan je u preko 25 godina bogatog menadžerskog iskustva bila na nizu rukovodećih pozicija u respektabilnim kompanijama u Hrvatskoj. Do svog dolaska u IN2 pet godina obnašala je funkciju predsjednice Uprave investicijskog fonda specijaliziranog za investicije u turizmu u Hrvatskoj Jupiter/iO Adria.

Prije toga provela je šest godina na poziciji članice Uprave Hrvatskog Telekoma u kojemu je bila zadužena za pokretanje i širenje ADSL-a na hrvatskom tržištu te stvaranje MAXtv-a, jedne od prvih IP televizija u svijetu. U HT je došla iz Uprave Iskona.

Njezino iskustvo uključuje rukovodeće pozicije u upravama tiskanih i elektroničkih medija, kao što su OTV, Z3, EPH i Sanoma, te iskustvo pokretanja jednog od prvih hrvatskih portala. Ivana Šoljan završila je, uz brojna usavršavanja u upravljanju, financijama, marketingu i strategiji, kazališnu režiju i upravljanje poslovnim komunikacijama.

Tvrtka IN2 osnovana je 1992. u Zagrebu. Jedna je od vodećih softverskih grupacija u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. Danas zapošljava preko 450 IT stručnjaka i djeluje kroz 11 vlasnički povezanih tvrtki u šest zemalja regije, a projektima i rješenjima prisutna je i u Rumunjskoj, Bugarskoj te Albaniji. IN2 se primarno bavi razvojem, implementacijom i održavanjem vlastitih softverskih rješenja i usluga te implementacijom partnerskih softverskih aplikacija.