UVJERLJIVO PRVI

Ivan Grubišić vodi u utrci za Split i županiju

Bionic
Reading

Prema preliminarnim rezultatima istraživanja koje su proveli studenti sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu, don Ivan Grubišić zasad vodi u dvije utrke - onoj za gradonačelnika Splita i za čelno mjesto u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Istraživanje su studenti proveli u studenom i prosincu prošle godine, no rezultati propitivanja osam tisuća građana Splita i županije tek su preliminarni, odnosno obrađeno je tek nešto više od polovine anketa, i konačni se rezultati očekuju tek krajem siječnja, piše Slobodna Dalmacija.

Na obrađenom uzroku od 1.800 anketiranih građana Splita don Grubišić uvjerljivo vodi sa 12,3 posto glasova, pri čemu istraživači naglašavaju kako don Grubišićevoj popularnosti nimalo nije naudila prijetnja iz Vatikana da će ga isključiti iz svećeničkog reda ako se nastavi baviti politikom. Drugoplasirana je u istraživanju HGS-ova disidentica Anđelka Visković sa 6,5 posto, dok je na trećem mjestu aktualni gradonačelnik Željko Kerum sa 5,5 posto. Iza vodećeg trojca slijede Šimun Anđelović, koji bi mogao postati HDZ-ov kandidat (4,6 posto), Luka Podrug (4,5 posto), Sanja Bilač (4,3 posto), dok SDP-ov kandidat za gradonačelnika Ivo Baldasar, za kojeg se ta stranka kune da neće doživjeti Bernardićevu sudbinu, ima 1,9 posto podrške.

Kod pitanja o budućem splitsko-dalmatinskom županu (dosad obrađeno 4.447 anketa) najviše se anketiranih građana odlučilo za don Ivana Grubišića (13,1 posto), kojeg slijede dvojica HDZ-ovaca - aktualni župan Ante Sanader 811,3 posto) i načelnik Dugopolja i predsjednik HDZ-ovog Odbora za gospodarstvo Zlatko Ževrnja (10,6 posto). Na četvrto mjesto plasirao se pak aktualni ministar uprave Arsen Bauk sa 5,7 posto.