BIVŠA DIREKTORICA NOVE TV

Iva Gačić postala konzultantica kod grčkog milijardera

16.11.2016 u 17:46

Bionic
Reading

Iva Gačić, bivša direktorica Informativnog programa Nove TV postala je medijska konzultantica i novi posao joj je savjetničko mjesto u Antenna grupi. Riječ je o medijskom koncernu sa sjedištem u Nizozemskoj koji u svom vlasništvu ima sedam televizijskih i radijskih postaja, a bavi se i izdavaštvom. Program emitiraju u Australiji, SAD-u te šest zemlja na jugoistoku Europe

Da je preuzela posao u Antenna grupi, potvrdila nam je sama Gačić.

'Ja sam konzultantica za Antenna grupu. Bavim se savjetovanjem. Radim i na inozemnim tržištima i radujem se svakom novom izazovu', poručila je kratko Gačić

Antenna
u hrvatskom okruženju u vlasništvu ima Prvu TV u Srbiji i Crnoj Gori te Planet TV u Sloveniji, a Gačić navodi da se zbog posla iz Zagreba ne seli nikamo.

Bivša vrlo uspješna direktorica Nove TV naprasno je nakon deset godina rada u veljači 2015. napustila tu kuću. O razlozima zbog kojih je otišla samo se spekuliralo, a ona javno o tome nije govorila. Nova TV i ona dali su tek štura priopćenja iz kojih su frcale riječi hvale.

Jedno vrijeme se spominjala u kombinacijama da preuzme HRT, ali je to demantirala uz obrazloženje da je to uopće ne zanima.

Karijeru je započela početkom devedesetih godina prošlog stoljeća na HRT-u. Na javnoj televiziji napredovala je od novinarke do urednice, da bi 2005. prešla na Novu TV. Tu je postala direktorica Informativnog programa, utemeljila je portal Dnevnik.hr, a nedugo nakon njezina dolaska pokrenut je Dnevnik Nove TV koji je 2010. preuzeo ulogu vodeće informativne redakcije u zemlji. Dnevnik Nove TV na vrhu je već sedmu godinu zaredom. Za njezina šefovanja pokrenut je i magazin Provjereno 2007. godine.

Kompanija u vlasništvu milijardera Minosa X. Kyriakoua, osnovana 1988. u Grčkoj, na hrvatsko tržište pokušala je ući u lipnju 2013. Časnik za vezu bio je tada Dubravko Merlić, ali koncesiju nisu uspjeli dobiti jer je druge ponude Agencija za elektroničke medije ocijenila boljima.