KAMO IDE?

Iva Gačić napušta Novu TV!

27.02.2015 u 12:47

Bionic
Reading

Direktorica Informativnog programa Nove TV Iva Gačić, bivša novinarka Hrvatske radiotelevizije, napušta Novu TV, doznaje tportal. Još se ne zna gdje Gačić odlazi, ali u međuvremenu je potvrđena neslužbena informacija tportala da će je zamijeniti Ksenija Kardum

'Nakon 10 godina izuzetnih izazova u kojima je Informativni program Nove TV postao vodeći u Hrvatskoj, vrijeme je za moje nove profesionalne izazove. Ponosna sam na sve što smo zajedno postigli, posebno na tim Informativnog programa uz koji smo napravili ono što se prije 10 godina činilo gotovo nemogućim', objavila je Iva Gačić u petak.

'O Ivinom radu najbolje govore rezultati, a oni pokazuju da je naš informativni program daleko vodeći u zemlji. Izgradila je nepobjedivu ekipu koja će i dalje nastaviti pobjedničkim putem. Ivi zahvaljujemo na predanom radu i želimo joj sve najbolje', izjavio je predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić

Nedugo nakon njezinog dolaska na prvu hrvatsku komercijalnu televiziju pokrenut je Dnevnik Nove TV koji je 2010. godine preuzeo ulogu vodeće informativne redakcije u zemlji.  Pokrenula je i informativni magazin Provjereno.

Ksenija Kardum nova je direktorica Informativnog programa Nove TV. 'Veliki je izazov preuzeti vodstvo od Ive. I kao čovjek i kao profesionalac zadala nam je visoke kriterije i njih ćemo se i dalje držati', izjavila je Kardum.

Ksenija Kardum je u informativnom programu Nove TV od 2003. godine. Prije dolaska na televiziju tri godine je radila na radiju, a od 2003. – 2008. godine izvještavala iz Vlade za informativni program Nove TV. Urednica Vijesti i Dnevnika Nove TV postaje 2008. godine. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti; 2007. godine završila je jednogodišnji program Akademije za politički razvoj, pohađala je edukaciju na University for Democracy of the Schools of Political Studies of the Council of Europe te sudjelovala u nizu radionica i seminara o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

Iva Gačić diplomirana je ekonomistica koja je televizijski karijeru započela je početkom devedesetih godina prošlog stoljeća na HTV-u. Na javnoj televiziji je napredovala od novinarke do urednice političke emisije Meridijan.

Već 2005. prešla je na konkurentsku Novu TV, gdje je postala direktorica Informativnog programa, te utemeljila prvi internetski video-news portal Dnevnik.hr.