HREJTING

Istraživanje o povratku u škole: Većina ispitanika misli da se školska godina treba završiti online

24.05.2020 u 21:09

Bionic
Reading

U središnjem Dnevniku HRT-a objavljeni su rezultati istraživanja HRejtinga o povratku u škole. Ispitanici su odgovarali na pitanje: Jeste li za to da se u školu obavezno vrate svi učenici, i osnovnih i srednjih škola, ili ste za povratak samo pojedinih grupa godišta, a najviše ih misli da se školska godina može završiti online

Za povratak učenika osnovnih škola izjasnilo se 5,9%, a za povratak u srednje škole 3,9%. Za povratak svih učenika osnovnih i srednjih škola je 32,9% ispitanika, pokazao je HRejting.

Najviše ih, 48,8%, smatra da školsku godinu treba završiti online, odnosno virtualno. Ne zna ili se ne može odlučiti je 8,4% ispitanih.

Istraživanje po regijama pokazalo je da najmanji postotak ispitanika u sjeverozapadnoj (3%) i zagrebačkoj regiji (4,1) smatra da se učenici nižih razreda trebaju vratiti u škole, a najviši je u Dalmaciji (8,3%) i Slavoniji (8%).

Da se samo srednjoškolci trebaju vratiti na nastavu najviše ispitanika smatra u sjeverozapadnoj regiji (5,8%), a najmanje u sjevernojadranskoj regiji (1,2%).

U sjevernojadranskoj regiji najmanje ispitanika je za to da se svi učenici trebaju vratiti na nastavu (22,8%), a najviše povratak svih podupiru u Slavoniji (38,1%).

U Slavoniji je najmanje ispitanika (39,9%) koji žele da se nastava završi online, a najviše u sjevernojadranskoj regiji (63,4%).

Istraživanje je za HRT provela agencija Promocija plus na uzorku od 1400 ispitanika. Pouzdanost odgovora je 95%, uz statističku pogrešku od samo plus/minus 2,62%.