MISTERIJ ŽIVOG ZIDA

Istisnuo je Sinčića, Pernara i Palfi, i zasad ima samo jednu poruku

11.10.2016 u 13:30

Bionic
Reading

Potresi oko stranke Živi zid malo koga više mogu iznenaditi, no ovog vikenda došlo je do još jednog. Član Živog zida, 22-godišnji student iz Tisnog Lovre Crvelin podnio je zahtjev za registracijom nove stranke Jedina opcija u čijem vrhu nisu dosadašnje vođe Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić, Vladimira Palfi i Ivan Pernar. Je li riječ o novom osipanju članova ili pak o novom pokušaju registracije stranke nakon što je propao pokušaj registracije one nazvane 'Živi zid - Ivan Vilibor Sinčić', nije jasno jer mladi Crvelin ne namjerava otkrivati pojedinosti

Ovaj student na Hrvatskim studijima u Zagrebu bio je drugi na listi koalicije Živog zida na proteklim parlamentarnim izborima te je osvojio 717 glasova. Je li nova stranka i novi pokušaj da postojeći Živi zid osnuje novu stranku nakon što je Sinčiću propala registracija Živog zida – Ivan Vilibor Sinčić ili je pak riječ o novom raskolu među članstvom?

Naime, Crvelin za tportal kaže kako je proteklog vikenda održana osnivačka skupština nove stranke i kako je on izabran za predsjednika, a dao je naslutiti da u vodećim tijelima i među osnivačima nema dosadašnjih asova Živog zida, trija Sinčić – Palfi – Pernar.


Puno je upitnika u zraku, a Crvelin ostaje zakopčan dok registraciju stranke, kaže, ne odobri Ministarstvo uprave. Tada će sve pojedinosti otkriti javnosti. Za sada za pučanstvo ima samo jednu izjavu. 'Pišete?', pita nas. 'Evo, ovo poručujem: htio bih da ljudi otvore internet, u tražilicu utipkaju novac kao dug i neka to istraže. Kada to shvate, vidjet će gdje je naša borba i pridružit će nam se', znakovito je poručio mladi Crvelin.

Što o tome misle šefovi Živog zida, nije poznato; dok se jedni ne javljaju na mobitele, od Pernara smo uspjeli dobiti samo: 'Nemam komentara.' Prema nekim izvorima, dosadašnji čelnici Živog zida su članovi devetočlanog Glavnog odbora, a prema pisanju Večernjeg lista - nisu. 

Podsjetimo, Ministarstvo uprave potvrdilo je u ponedjeljak Hini kako je zaprimilo zahtjev za upis političke stranke Jedina opcija u Registar političkih stranaka Republike Hrvatske.