predsjednički izbori

Istarski HDZ: Milanović je kao premijer uložio u Istru točno nula kuna

03.01.2020 u 15:11

Bionic
Reading

Istarski HDZ istaknuo je u petak u priopćenju za javnost da građani Istre trebaju znati kada u nedjelju izađu na izbore da je tijekom premijerskog mandata Zorana Milanovića u Istru uloženo točno nula kuna i da su svi projekti u Istri bili zablokirani

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u vrijeme kada je bio premijer uložio je u Istru točno nula kuna i to je nešto što građani Istre trebaju znati kada u nedjelju izađu na izbore, istaknula je u petak tajnica istarskoga HDZ-a i pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić u priopćenju za javnost HDZ-a Istre u kojem je uoči predsjedničkih izbora iskazana potpora Kolindi Grabar-Kitarović.

'Dok su u vrijeme Vlade Zorana Milanovića svi projekti u Istri bili zablokirani, u vrijeme ove Vlade oni su realizirani ili pri kraju realizacije. Govorim o velikim infrastrukturnim projektima koje će svi stanovnici Istre osjetiti na svojoj koži. Govorim o pulskoj Općoj bolnici u kojoj se ovih dana otvaraju novi odjeli opremljeni novom medicinskom opremom, o istarskom ipsilonu na čiji smo završetak godinama čekali, o novim dječjim vrtićima koji se grade diljem Istre, o novoj cijevi tunela Učka', podsjetio je predsjednik istarskoga HDZ-a Jurica Šiljeg, dodajući kako je u planu i revitalizacija željeznice, a kao kruna tog projekta željeznički tunel kroz Učku.

'Sve su to projekti koji se ostvaruju u vrijeme mandata naše predsjednice i naše Vlade', istaknuo je Šiljeg.

Tajnica istarskoga HDZ-a Monika Udovičić podsjetila je na neke mjere koje je Milanović namjeravao provesti u svojemu mandatu, poput, kako je rekla, njegove 'zamisli o ukidanju županija'.

'Nama je u Istri iznimno važan županijski ustroj, važan nam je naš istarski identitet koji uvijek i rado ističemo. Naša je Vlada županijama dala značajnu ulogu pripajajući im urede državne uprave te je time pokazala jasno i nedvosmisleno stav spram županijskog ustroja', zaključila je Udovičić.