isključeni iz prometa

Istarska policija ulovila tri muškarca s preko dva promila alkohola u krvi, jedan je pokušao pobjeći policiji

25.08.2020 u 11:26

Bionic
Reading

Unatoč učestalim upozorenjima policije da je vožnja pod utjecajem alkohola opasna i da pijani vozači ugrožavaju svoje i tuđe živote, istarski su policajci u noći s ponedjeljka na utorak, 24. na 25. kolovoza, zaustavili tri vozača koji su vozili s preko dva promila

Oko 21 sat bujska je policija na cesti Kršete – Brtonigla pokušala zaustavili automobil Audi, belgijske registarske oznake, no vozač nije postupio po znakovima policijskih službenika te je policijska ophodnja krenula za njim i zaustavila ga u mjestu Brtonigla. Vozač, 49-godišnji belgijski državljanin, pokazivao je znakove alkoholiziranosti, a obavljenim testiranjem utvrđeno je kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2.51 promila. Budući da mu to nije prvi put da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola, policijski službenici su ga uhitili te će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ista sudbina čeka i dvojicu hrvatskih državljana koje je zaustavila umaška policija. Policijski službenici su prvo oko 23.35 sati u Ulici Murve u Novigradu zaustavili Peugeot, pulske registarske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 2.45 promila upravljao 52-godišnjak, a potom su oko 00.30 sati u Savudrijskoj ulici zaustavili 45-godišnjaka koji je upravljao Mercedesom, zagrebačke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 2.51 promila. Obojica vozača isključena su iz prometa i smještena u policijske prostorije do otrježnjenja.

Policijska uprava istarska ponovno naglašava kako već i male količine alkohola negativno utječu na sposobnost vozača, otežavaju mu zapažanje i usporavaju reakcije. Vozač postaje neoprezan i sklon kršenju prometnih propisa,  umanjuje opasnost i precjenjuje svoje vozačke sposobnosti. Često vozači misle da su sposobni za vožnju, bez obzira na to što su konzumirali alkohol, no bitno je podsjetiti da za vožnju pod utjecajem alkohola jednostavno nema opravdanja.